17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η κριτική μας για τα όσα είδαμε στο #AppleEvent της Τρίτης

    Αν θέλαμε να δώσουμε ένα τίτλο και να είμαστε απόλυτοι δίκαιοι για το event της Τρίτης θα ήταν: “Η Apple ανακοίνωσε ένα εντυπωσιακό iPad mini μαζί με σημαντικές αναβαθμίσεις για τα Apple Watch και iPhone.”

    Αυτό όχι γιατί τα iPhone 13 και τα Apple Watch Series 7 δεν μας κέντρισαν το ενδιαφέρον απλά οι αναβαθμίσεις αυτές που φέρνουν είναι βασικές σε σύγκριση ειδικά με την πλήρη μεταμόρφωση του iPad mini.

    iPhone 13

    Ας ξεκινήσουμε με την iPhone 13 σειρά όπου κατά την γνώμη μας η Apple έδωσε 4 λόγους για να αναβαθμίσει κάποιος φέτος την συσκευή του

    • Καλύτερες κάμερες και χαρακτηριστικά λήψεων φωτογραφίας
    • ProRes και cinematic χαρακτηριστικά για την λήψη βίντεο
    • ProMotion Οθόνη με 120Hz ρυθμό ανανέωσης
    • Σημαντική αναβάθμιση στον τομέα της μπαταρίας και της αυτονομίας

    Καλύτερες κάμερες και χαρακτηριστικά λήψεων φωτογραφίας

    Μεγαλύτερο διάφραγμα στις κάμερες θα δώσει σημαντική αναβάθμιση στις λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και ειδικά με την Ultra Wide κάμερα που ήταν το αδύνατο σημείο σε νυχτερινές λήψεις του iPhone 12. Το νέο επίσης χαρακτηριστικό των “Φωτογραφικών στυλ” ;είναι μια προσθήκη με μεγάλο ενδιαφέρον.

    ProRes και cinematic χαρακτηριστικά για την λήψη βίντεο

    Η υποστήριξη του ProRes είναι ένα φανταστικό χαρακτηριστικό για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν την κάμερα του iPhone ακόμη και για επαγγελματικές λήψεις. Το Cinematic Mode έχει και αυτό πολύ ενδιαφέρον αν και θα πρέπει να το δούμε και στην πράξη για να το κρίνουμε καλύτερα. Πιστεύουμε πως αυτά τα νέα χαρακτηριστικά στο μέλλον θα γίνουν ακόμη καλύτερα και με καλύτερες αποδόσεις και ουσιαστικά έχει ξεκινήσει κάτι μεγάλο στον χώρο αυτό.

    ProMotion Οθόνη

    Δυστυχώς δεν είχαμε το φημολογούμενο always on mode στην οθόνη αλλά τα 120Hz της οθόνης σίγουρα θα κερδίσουν του gamers αλλά και διάφορους άλλους επαγγελματίες όπως τους καλλιτέχνες που σχεδιάζουν στο iPhone.

    Αυτονομία Μπαταρίας

    Η Apple έβαλε μεγαλύτερες μπαταρίες στα νέα iPhone δίνοντας 1.5 ώρες και 2.5 ώρες επιπλέον αυτονομία κάτι που σίγουρα θα κερδίσει τους καταναλωτές.

    Apple Watch Series 7

    Το Apple Watch Series 7 φημολογούνταν πως θα φέρει 2 μεγάλες αλλαγές:

    • Μια νέα σχεδίαση με επίπεδη οθόνη και γωνίες με μια σχεδιαστική υπογραφή κοντά στα iPhone 12
    • Μια πιο μεγάλη οθόνη

    Τελικά είδαμε το δεύτερο αλλά όχι το πρώτο.

    Αν δεν είχαν υπάρξει τόσες φήμες, και από έγκυρες πηγές μάλιστα, αλλά και renders για την νέα αυτή σχεδίαση που δεν είδαμε ποτέ τότε η μεγαλύτερη οθόνη, η γρηγορότερη φόρτιση και τα νέα χρώματα θα φαινόντουσαν σαν μια τίμια αναβάθμιση. Όμως με ότι είχαμε ακούσει πριν το event μείναμε μετά την λήξη του όλοι με την απορία “Τελικά αυτό ήταν;”

    Οι λόγοι που δεν είδαμε την αλλαγή αυτή στον σχεδιασμό ήταν λογικά γιατί:

    • Είτε οι αναφορές που είχαν οι leakers αλλά και οι αναλυτές ήταν τελικά λάθος
    • Είτε οι αναφορές ήταν σωστές, αλλά ήταν για το Apple Watch Series 8
    • Είτε οι αναφορές ήταν σωστές αλλά κάτι πήγε πολύ στραβά και η Apple την τελευταία στιγμή έπρεπε να πάει σε ένα πλάνο B.

    Πιστεύουμε πως έγινε το 3ο. Αυτό γιατί την νέα δραματική αλλαγή στον σχεδιασμό την είχαν επιβεβαιώσει μεταξύ άλλων και ο Kuo και το Bloomberg. Επίσης υπάρχουν πολλά περίεργα στην ανακοίνωση του Apple Watch Series 7

    • Κανένας από την Apple δεν φάνηκε να το φοράει κατά την παρουσίαση του
    • Οι Watch band εικόνες στο online κατάστημα της Apple δεν το δείχνουν
    • Η Apple δεν κοινοποίησε μετά το event τις τεχνικές προδιαγραφές του
    • Η Apple δεν πρόσθεσε το S7 στον πίνακα συγκρίσεων
    • Η Apple δεν ανακοίνωσε το πότε θα γίνει διαθέσιμο στην αγορά
    • Ο επεξεργαστής του φαίνεται πως είναι 100% ο ίδιος με αυτόν του Apple Watch Series 7

    Όλα τα παραπάνω δείχνουν ένα σενάριο που ήθελε την Apple να σχεδιάζει το λανσάρισμα του νέου Apple Watch Series 7 βάση και των φημών αλλά κάτι πήγε στραβά. Μπορεί να ήταν η διαθεσιμότητα παραγωγής του νέου επεξεργαστή. Κάποιο σφάλμα στην σχεδίαση όταν μπήκε στην μαζική παραγωγή ή κάτι άλλο.

    iPad 9

    Αυτή μια τίμια αναβάθμιση για το βασικό μοντέλο του iPad ειδικά μιας και η τιμή έμεινε η ίδια. Το TrueTone είναι ένα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό καθώς και η προσθήκη έκπληξη της Apple του Center Stage χαρακτηριστικού.

    iPad mini

    Και φτάνουμε σε αυτό που πιστεύουμε πως ξεχώρισε στο event της Apple – Το νέο iPad mini.

    Ουσιαστικά δεν είχαμε μια ανανεωμένη έκδοση του παλαιότερου iPad αλλά κάτι που το έκανε να μοιάζει με ένα πιο μικρό iPad Pro. Μπορεί λοιπόν να διατηρεί το Touch ID αντί να έχουμε το Face ID αλλά έρχεται με τον A15 Bionic επεξεργαστή, 5G υποστήριξη, Apple Pencil 2 υποστήριξη, USB-C συνδεσμολογία, καλύτερη κάμερα και το Center Stage χαρακτηριστικό.

    Μια πραγματικά μεγάλη μεταμόρφωση μιας αγαπημένης συσκευής.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.