15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η κρίση παραγωγής iPhone στην Κίνα θα οδηγήσει τη Foxconn να τετραπλασιάσει το εργατικό δυναμικό στην Ινδία

    Η κρίση παραγωγής iPhone στην Κίνα οδήγησε τη Foxconn να ανακοινώσει σχέδια για τετραπλασιασμό του εργατικού δυναμικού της στην Ινδία. Η κίνηση, ωστόσο, δεν θα λύσει το άμεσο πρόβλημα.

    Ενώ η Apple και οι προμηθευτές της εργάζονται εδώ και χρόνια για να μειώσουν την εξάρτηση της εταιρείας από την Κίνα ως κόμβο παραγωγής, η πρόοδος ήταν οδυνηρά αργή – ειδικά για το iPhone…

    Προειδοποιούσαμε για πολλά χρόνια τόσο για την ανάγκη όσο και για τη δυσκολία μείωσης της εξάρτησης της Apple από την Κίνα, αλλά η πανδημία κατέστησε ακόμη πιο ξεκάθαρους τους κινδύνους να έχει η εταιρεία τα περισσότερα από “τα αυγά της σε ένα καλάθι”.

    Ενώ η Apple επεκτείνει την παραγωγή σε άλλες χώρες, πρόσφατες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το 95% της συνολικής προμήθειας iPhone εξακολουθεί να προέρχεται από την Κίνα – και περίπου το 80% όλων των iPhone κατασκευάζονται σε ένα μόνο εργοστάσιο στο Zhengzhou, γνωστό και ως iPhone City.

    Ένα ξέσπασμα COVID-19 σε αυτό το εργοστάσιο έχει επηρεάσει σημαντικά την παραγωγή. Ορισμένοι εργαζόμενοι εγκατέλειψαν το εργοστάσιο για να επιστρέψουν στο σπίτι, είτε λόγω φόβου μόλυνσης είτε λόγω των χαοτικών συνθηκών. Η Foxconn αντέδρασε προσφέροντας σημαντικά μπόνους, αλλά καθώς οι μολύνσεις εξαπλώθηκαν, το εργοστάσιο στη συνέχεια τέθηκε σε lockdown διάρκειας μιας εβδομάδας που το είδε να λειτουργεί με πολύ μειωμένη δυναμικότητα.

    Η κατάσταση ήταν αρκετά σοβαρή που η Apple εξέδωσε μια προειδοποίηση σχετικά με την περιορισμένη διαθεσιμότητα του iPhone 14 Pro και η Foxconn προειδοποίησε ότι τα έσοδά της από ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης θα μειωνόταν σε κάτι που διαφορετικά θα ήταν πιθανότατα ένα τρίμηνο ρεκόρ.

    Πηγές εντός της ινδικής κυβέρνησης είπαν στο Reuters για τα σχέδια της Foxconn.

    Ο προμηθευτής της Apple Foxconn σχεδιάζει να τετραπλασιάσει το εργατικό δυναμικό στο εργοστάσιό της για iPhone στην Ινδία μέσα σε δύο χρόνια, δήλωσαν δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι με γνώση του θέματος, αναφέροντας μια προσαρμογή της παραγωγής καθώς αντιμετωπίζει διακοπές στην Κίνα […]

    Το πολύ μεγάλο χρονοδιάγραμμα σημαίνει ότι δεν θα βοηθήσει στην άμεση κρίση, αλλά η αύξηση του ινδικού εργατικού δυναμικού σε 70.000 εργαζομένους θα το έκανε περίπου το ένα τρίτο του μεγέθους του βασικού εργοστασίου στο iPhone City. Η δημιουργία αυτού του είδους χωρητικότητας θα κάνει την Apple σημαντικά πιο ανθεκτική σε μελλοντικά ζητήματα στην Κίνα.

    Η επέκταση της συναρμολόγησης iPhone στην Ινδία έχει επιταχυνθεί τελευταία. Η αρχική παραγωγή περιορίστηκε στο αρχικό iPhone SE, αλλά το εργοστάσιο αναβαθμίστηκε σταθερά για να μπορεί να κατασκευάζει πιο μοντέρνα και εξελιγμένα μοντέλα.

    Φέτος, η Foxconn India άρχισε να κατασκευάζει μοντέλα iPhone 14 εντός εβδομάδων από την έναρξη της παραγωγής στην Κίνα και η συναρμολόγηση του iPhone 15 του επόμενου έτους αναμένεται να ξεκινήσει ταυτόχρονα και στις δύο χώρες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.