15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η ζήτηση για smartphones επιβραδύνεται, λέει ο προμηθευτής της Apple TSMC

    Η ζήτηση για ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, όπως smartphones και υπολογιστές, επιβραδύνεται λόγω των συνεχιζόμενων γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων και των νέων αποκλεισμών που σχετίζονται με το COVID στην Κίνα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της TSMC Mark Liu.

    Η TSMC, ή Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, είναι ένας από τους κύριους προμηθευτές της Apple, υπεύθυνος για τα τσιπ σειράς Α και Μ που ενσωματώνονται σε συσκευές Apple. Τα σχόλια του Liu παραδόθηκαν στην Ένωση Βιομηχανίας Ημιαγωγών της Ταϊβάν και κοινοποιήθηκαν από τη Nikkei.

    Το ενδιαφέρον των πελατών για τα smartphones μειώνεται ειδικά στην Κίνα, με τον Liu να προειδοποιεί επίσης για το αυξανόμενο κόστος των εξαρτημάτων και των υλικών. Το κόστος παραγωγής αυξάνεται για τις εταιρείες τσιπ, και ο Liu πιστεύει ότι η “πίεση θα μπορούσε τελικά να ματοκυλιστεί στους καταναλωτές”, ένα σενάριο που θα μπορούσε επίσης να δει τη ζήτηση να επηρεάζεται από το υψηλότερο κόστος.

    “Everyone in the industry is worried about rising costs across the overall supply chain… The semiconductor industry already and directly experienced that cost increase,” Liu said, adding that the industry is also concerned about macroeconomic uncertainties this year.

    Ο Liu δήλωσε ότι η TSMC δεν αλλάζει τους στόχους ανάπτυξής της και εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να ικανοποιήσει τη ζήτηση των πελατών με την τρέχουσα ικανότητά της. Η TSMC σχεδιάζει να αναδιοργανώσει και να δώσει προτεραιότητα στις παραγγελίες για “περιοχές που εξακολουθούν να βλέπουν υγιή ζήτηση”.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.