19 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Η ενημέρωση iOS 16.4 της Apple μπορεί να έχει δημιουργήσει νεότερα προβλήματα με το HomeKit

    Πολλοί χρήστες του Apple HomeKit έχουν αναφέρει σημαντικές δυσκολίες σε μια σειρά από τις βασικές λειτουργίες έξυπνου σπιτιού μετά από την πρόσφατη ενημέρωση iOS που φαίνεται να έχει δημιουργήσει σχεδόν πρόβλημα στα πάντα.

    Η Apple κυκλοφόρησε πρόσφατα το iOS 16.4, το οποίο περιλαμβάνει μια ολοκαίνουργια αρχιτεκτονική HomeKit που έχει επανεισαχθεί μετά από μια αποτυχημένη κυκλοφορία τον Δεκέμβριο. Η Apple κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τη νέα αρχιτεκτονική για να κλείσει τη χρονιά, αλλά ανακλήθηκε αφού οι χρήστες ανακάλυψαν σφάλματα που κατέστησαν τα έξυπνα οικιακά τους συστήματα μη προσβάσιμα. Δυστυχώς, φαίνεται ότι ορισμένα από αυτά τα ζητήματα δεν έχουν εξαφανιστεί.

    Πολλοί χρήστες στα φόρουμ υποστήριξης κοινότητας της Apple, καθώς και στο Twitter και το Reddit, έχουν αναφέρει προβλήματα. “Βιώνουμε μια σειρά προβλημάτων στις συνδέσεις HomeKit με την έκδοση iOS 16.4, ακριβώς όπως ήταν στο iOS 15. Υπάρχουν ορισμένες συνδεδεμένες συσκευές που δεν είναι προσβάσιμες στο 98% των περιπτώσεων. Πρέπει να τα επαναφέρω για να τα χρησιμοποιήσω, δουλεύουν μία ή δύο φορές για μία ώρα και μετά βγαίνουν ξανά εκτός σύνδεσης”, ανέφερε ένας χρήστης στις 2 Απριλίου. Ένα άλλος χρήστης που μαζί του ταυτίζονται πάρα πολλοί αναφέρει ότι “από τότε που έγινε η ενημέρωση, οι συσκευές μου κολλάνε στην ενημέρωση για μεγάλα χρονικά διαστήματα”.

    Δεδομένου ότι ορισμένοι χρήστες δεν βλέπουν αυτά τα ζητήματα και υπάρχει ένα ποσοστό χρηστών που η πλατφόρμα λειτουργεί χωρίς θέματα, είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί πιο μπορεί να είναι το πρόβλημα. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το HomeKit, ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να διασφαλίσετε ότι όλες οι συσκευές σας εκτελούν το πιο πρόσφατο λογισμικό, καθώς και να κάνετε επανεκκίνηση/επαναφορά σε όλες αν μπορείτε. Δυστυχώς, εκείνοι που επηρεάζονται περισσότερο αναφέρουν ότι ακόμη και όλα τα “συνήθη” βήματα που θα περιμένατε να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι αρκετά για να διορθώσετε τα προβλήματα. Μπορεί να απαιτούνται μελλοντικές ενημερώσεις λογισμικού, όπως το επικείμενο iOS 16.4.1, για να διορθωθεί αυτό.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.