20.5 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η εμμονή της Apple για ακόμη μια χρονιά με το Apple Watch Series 3 δεν έχει καμία λογική

    Είναι καιρός η Apple να καταλάβει πως πρέπει να δώσει ένα τέλος στο Apple Watch Series 3 αντί να αφήνει τους καταναλωτές εν έτη 2021 να συνεχίζουν να το αγοράζουν. Το Series 3 πλέον δείχνει την ηλικία του τόσο εξωτερικά όσο και εξωτερικά. Μετά από σχεδόν 4 χρόνια είναι πολύ αργό, με 8GB μόλις αποθηκευτικού χώρου και φέρνει περισσότερους πονοκεφάλους από ότι λύσεις.

    Με κόστος στα $199 είναι σίγουρα η πιο οικονομική λύση της εταιρείας στα Apple Watch αλλά οι καταναλωτές καλύτερα να το αποφύγουν…..

    Αν πάμε τέσσερα χρόνια πίσω και όταν έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά ήταν μια φανταστική αναβάθμιση σε σύγκριση με τους προκατόχους τους. Ο γρηγορότερος τότε S3 επεξεργαστής βοήθησε τα μέγιστα στην απόκριση των εφαρμογών και το W2 έδωσε καλύτερη συνδεσιμότητα.

    Έκτοτε η Apple πραγματικά κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να μην το αποσύρει και αντικειμενικά τα κατάφερε καλά. Είμαστε όμως πλέον σε μια εποχή που χρειάζεται περισσότερα κάποιος για να απολαύσει το watchOS.

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα του όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλο editorial μας είναι ο αποθηκευτικός του χώρος με 8GB που σημαίνει πως λιγότερο από 4GB μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Το να πάρει μια νέα αναβάθμιση στο watchOS είναι πλέον ένας σωστός πονοκέφαλος.

    Όταν λοιπόν η Apple έδωσε στο ευρύ κοινό την watchOS 7 πέρυσι οι Apple Watch Series 3 κάτοχοι γρήγορα αντιλήφθηκαν πως απλά δεν είχαν αρκετά χώρο για να προχωρήσουν με την εγκατάσταση ακόμη και αν αφαιρούσαν όλες τις εφαρμογές, φωτογραφίες και μουσική. Ο μόνος τρόπος ήταν να κάποιος κάποιος εργοστασιακή επαναφορά κάτι που θέλει πολύ χρόνο στο εν λόγω μοντέλο.

    Θεωρητικά η watchOS 8 που θα γίνει διαθέσιμη σήμερα το απόγευμα λύνει αυτό το πρόβλημα μιας και οι αναβαθμίσεις θα απαιτούν λιγότερο διαθέσιμο χώρο αλλά….

    Οι αναβαθμίσεις δεν είναι ο μόνος πονοκέφαλος για το Apple Watch Series 3. Ο επεξεργαστής του μπορεί να ήταν γρήγορος για το 2017 αλλά σίγουρα δείχνει την ηλικία του πλέον. Η διεπαφή πλέον αργή πολύ και για να ανοίξει μια εφαρμογή τρίτου θέλει πολύ χρόνο.

    Ίσως αυτοί που ήδη το χρησιμοποιούν αν αντέξουν για ακόμη ένα χρόνο αλλά σίγουρα δεν είναι σε καμία περίπτωση λογική επιλογή για κάποιον που θέλει να το αγοράσει καινούργιο στις μέρες μας.

    Τέλος έχουμε και τον σχεδιασμό. Δεν μπορεί πλέον κάποιος να αγνοήσει την οθόνη που έχει μεγάλα μαύρα πλαίσια σε κάθε πλευρά και όχι έναν edge-to-edge σχεδιασμό.

    Είναι πραγματικά καιρός η Apple να αντιληφθεί πως η ύπαρξη του δεν έχει καμία λογική όσο και οικονομική λύση να αποτελεί για το οικοσύστημα της.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.