20.5 C
Athens
Wednesday, May 8, 2024
More

    Η ΕΕ καταλήγει σε συμφωνία για να αναγκάσει το iPhone και τα AirPods να υιοθετήσουν USB-C έως το φθινόπωρο του 2024

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε μια συμφωνία ορόσημο για να αναγκάσει ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένων των iPhone και AirPods, να διαθέτουν θύρα USB-C για φόρτιση έως το φθινόπωρο του 2024.

    Σε ένα δελτίο τύπου, η Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εισαγωγή νόμου που θα καθιστά το USB-C κοινή θύρα φόρτισης σε μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης έως το φθινόπωρο του 2024.

    Η πρόταση, γνωστή ως οδηγία, θα αναγκάσει όλους τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης που πωλούν συσκευές στην Ευρώπη να διασφαλίσουν ότι όλα τα νέα τηλέφωνα, tablet, φορητοί υπολογιστές, ψηφιακές κάμερες, ακουστικά, φορητές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών και φορητά ηχεία θα διαθέτουν θύρα USB-C. , ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή. Οι εξαιρέσεις θα ισχύουν μόνο για συσκευές που είναι πολύ μικρές για να προσφέρουν θύρα USB-C, όπως έξυπνα ρολόγια, προγράμματα παρακολούθησης υγείας και κάποιο αθλητικό εξοπλισμό, αλλά η νομοθεσία θα επεκταθεί και σε άλλες συσκευές όπως φορητούς υπολογιστές με την πάροδο του χρόνου.

    Τόσο ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo όσο και ο Mark Gurman του Bloomberg έχουν πει ότι η Apple δοκιμάζει μια έκδοση του iPhone που διαθέτει θύρα USB-C αντί για θύρα Lightning. Ο Kuo πιστεύει ότι η Apple θα μπορούσε να αλλάξει το iPhone σε USB-C ξεκινώντας με το iPhone 15 του 2023, πριν μεταφέρει τα AirPods και άλλα αξεσουάρ αργότερα σε αυτή την συνδεσμολογία. Αυτό το χρονικό πλαίσιο θα επιτρέψει στην Apple να αλλάξει τις επηρεαζόμενες συσκευές της σε USB-C πριν από την έναρξη ισχύος της οδηγίας της ΕΕ.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.