21.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η ΕΕ δίνει την τελική έγκριση του νόμου που θα αναγκάσει το iPhone να μεταβεί σε USB-C

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε σήμερα την τελική έγκριση της νομοθεσίας που θα αναγκάσει εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple να μεταβούν σε USB-C σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών.

    Όπως περιγράφεται σε επίσημο δελτίο τύπου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον κοινό φορτιστή, ολοκληρώνοντας τη νομοθετική διαδικασία που θα καταστήσει υποχρεωτική τη θύρα USB-C σε ένα ευρύ φάσμα καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των iPhone και AirPods, μέχρι το τέλος του 2024. Η οδηγία έχει πλέον εγκριθεί επίσημα και πρόκειται να δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα τεθεί σε ισχύ 20 ημέρες μετά τη δημοσίευσή του και οι κανόνες θα ισχύουν ακριβώς 24 μήνες μετά την ημερομηνία αυτή. Τα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης θα εξαιρούνται και μπορούν να συνεχίσουν να πωλούνται μετά από αυτό το σημείο.

    Ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή τους, όλα τα νέα κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες, ψηφιακές κάμερες, ακουστικά, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών χειρός και φορητά ηχεία, ηλεκτρονικοί αναγνώστες, πληκτρολόγια, ποντίκια, φορητά συστήματα πλοήγησης, ακουστικά και φορητοί υπολογιστές που επαναφορτίζονται μέσω ενσύρματου καλωδίου, με μια παροχή ισχύος έως και 100 Watt, θα πρέπει να διαθέτουν θύρα USB-C. Θα ισχύουν εξαιρέσεις για συσκευές που είναι πολύ μικρές για να προσφέρουν θύρα USB-C, όπως έξυπνα ρολόγια, trackers υγείας και κάποιο αθλητικό εξοπλισμό, αλλά η νομοθεσία αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες συσκευές με την πάροδο του χρόνου. Οι εταιρείες θα πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι οι αποκλειστικές ετικέτες ενημερώνουν σαφώς τους καταναλωτές σχετικά με τα χαρακτηριστικά φόρτισης των συσκευών που αγοράζουν.

    Επιπλέον, η ΕΕ επιδιώκει να διασφαλίσει ότι οι λύσεις ασύρματης φόρτισης είναι διαλειτουργικές καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Η οδηγία εξουσιοδοτεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναπτύξει κατ’ εξουσιοδότηση πράξεις έως το τέλος του 2024 που αναγκάζουν τις εταιρείες να κάνουν τις προσαρμοσμένες λύσεις ασύρματης φόρτισης πιο ανοιχτές και να πληρούν τα πρότυπα διαλειτουργικότητας, βοηθώντας τους καταναλωτές να αποφύγουν να εγκλωβιστούν σε ιδιόκτητες λύσεις φόρτισης, αποτρέποντας τον κατακερματισμό και τη μείωση της σπατάλης. Δεν είναι σαφές εάν αυτό θα περιλαμβάνει το σύστημα φόρτισης MagSafe της Apple για το iPhone και τα AirPods, καθώς βασίζεται στο πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.