19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η ΕΕ δίνει στη Meta πρόστιμο 411 εκατομμυρίων δολαρίων για τον εξαναγκασμό των χρηστών να αποδέχονται εξατομικευμένες διαφημίσεις

    Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, ενημερώθηκε από μια ρυθμιστική αρχή απορρήτου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν μπορεί να απαιτήσει από τους χρήστες να επιλέξουν εξατομικευμένες διαφημίσεις, και έτσι τους επιβάλλει πρόστιμο 411 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Εταιρείες όπως το Facebook και το Instagram επεκτάθηκαν τρομερά με μια έκταση κερδών που οφείλονται στην εκτεταμένη συλλογή δεδομένων χρηστών και τις επακόλουθες διαφημίσεις. Ωστόσο, μια νέα απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να θέσει τέλος σε αυτή την πηγή εσόδων.

    Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας έκρινε ότι η Meta παραβίαζε τη νομοθεσία περί απορρήτου της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτώντας από τους χρήστες να επιλέγουν εξατομικευμένες διαφημίσεις για να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της. Η απόφαση συνοδεύεται από πρόστιμο 411 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Όταν ένας χρήστης εγγράφεται για λογαριασμό Instagram ή Facebook, του ζητείται να συμφωνήσει με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών της πλατφόρμας που είναι γεμάτοι με νομική ορολογία. Οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς κάνουν κλικ στο Συμφωνώ και συνεχίζουν, αλλά μέσα σε αυτές τις πολλές σελίδες υπάρχει μια συμφωνία για την παροχή δεδομένων για εξατομικευμένη διαφήμιση.

    Η ρυθμιστική αρχή απορρήτου της ΕΕ λέει ότι η Meta δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις συμβάσεις της με χρήστες του Facebook και του Instagram για να δικαιολογήσει την εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων. Αυτό, με τη σειρά του, θα σήμαινε ότι η Meta θα πρέπει να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να εξαιρεθούν από εξατομικευμένες διαφημίσεις προκειμένου να λειτουργήσουν στην ΕΕ.

    Η Meta διαφώνησε με την απόφαση και σχεδιάζει να ασκήσει έφεση. Η βασική δραστηριότητα της εταιρείας βασίζεται στην ικανότητά της να συλλέγει τεράστιες ποσότητες δεδομένων χρηστών και να εμφανίζει υπερ-στοχευμένες διαφημίσεις.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.