21.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η δουλειά της Apple σε Mac με οθόνη αφής: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

    Ορισμένοι θαυμαστές της Apple ήθελαν εδώ και καιρό η Apple να συνδυάσει τη λειτουργικότητα του iPad με το Mac και φαίνεται ότι τελικά θα συμβεί. Η Apple φημολογείται ότι εργάζεται στην τεχνολογία Mac με οθόνη αφής και θα μπορούσαμε να δούμε τον πρώτο Mac με οθόνη αφής σε λίγα μόλις χρόνια.

    Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, οι μηχανικοί της Apple έχουν «εμπλακεί ενεργά» στην ανάπτυξη ενός Mac με οθόνη αφής και ένας από τους πρώτους Mac με οθόνη αφής θα μπορούσε να είναι μια έκδοση OLED του MacBook Pro.

    Η συσκευή αυτή αναμένεται να συνεχίσει να διαθέτει παραδοσιακό σχεδιασμό φορητού υπολογιστή, με trackpad και πληκτρολόγιο.

    Ενώ θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται ένας τυπικός σχεδιασμός φορητού υπολογιστή, το μηχάνημα θα διαθέτει οθόνη που υποστηρίζει είσοδο αφής, όπως ένα iPhone ή ένα iPad.

    Ο Gurman λέει ότι οι πρώτοι Mac με οθόνη αφής είναι πιθανό να χρησιμοποιούν macOS, το λειτουργικό σύστημα που τρέχει στο Mac. Η Apple δεν θέλει να συνδυάσει το iPadOS και το macOS αυτή τη στιγμή, αν και οι γραμμές έχουν θολώσει μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων με την κυκλοφορία των Apple silicon Macs.

    Οι εφαρμογές iPhone και iPad μπορούν ήδη να εκτελούνται σε Mac με επεξεργαστές της Apple, εκτός εάν κάποιος προγραμματιστής επιλέξει να εξαιρεθεί από τη λειτουργία πολλαπλών πλατφορμών.

    Τα στελέχη της Apple έχουν πει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια ότι η Apple δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει Mac με οθόνη αφής. Το 2021, για παράδειγμα, ο επικεφαλής μηχανικής υλικού της Apple, John Ternus, είπε ότι ο καλύτερος υπολογιστής αφής είναι ένα iPad, με το Mac «εντελώς βελτιστοποιημένο για έμμεση είσοδο» αντί για αφή. «Δεν έχουμε νιώσει πραγματικά λόγο να το αλλάξουμε», είπε.

    Ο επικεφαλής μηχανικής λογισμικού της Apple Craig Federighi το 2020 είπε ότι η Apple πίστευε ότι η εργονομία του Mac απαιτεί τα χέρια να ακουμπούν σε μια επιφάνεια, υποστηρίζοντας ότι «να σηκώνεις το χέρι σου για να σπρώξεις μια οθόνη» είναι «κουραστικό». Οι φορητοί υπολογιστές με οθόνη αφής από άλλες εταιρείες δεν ήταν επίσης επιτακτικοί για την Apple. «Δεν νομίζω ότι έχουμε κοιτάξει ποτέ κανέναν από τον ανταγωνσιμό μέχρι σήμερα και είπαμε, πόσο γρήγορα μπορούμε να φτάσουμε εκεί;»

    Αργότερα το 2020, ο Federighi είπε ότι δεν εξετάστηκε το ενδεχόμενο διεπαφής με βάση την αφή για το Mac και ότι η Apple δεν είχε κανένα μυστικό σχέδιο να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του Mac. Η Apple έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς για Mac με οθόνη αφής για σχεδόν μια δεκαετία σε αυτό το σημείο.

    Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές υπολογιστών κατασκευάζουν κάποιο είδος υβριδικής συσκευής tablet/laptop με βάση την αφή, πολλές από τις οποίες τοποθετούνται ως μηχανήματα όλα σε ένα ή μετατρέψιμα.

    Οι HP, Lenovo, Dell, Asus, Microsoft, Google και Samsung έχουν όλες επιλογές φορητών υπολογιστών με οθόνες αφής. Ο μεγάλος ανταγωνιστής της Apple, η Samsung, για παράδειγμα, προσφέρει το Galaxy Book, το οποίο διαθέτει παραδοσιακό πληκτρολόγιο και trackpad σε συνδυασμό με οθόνη αφής.

    Το πρώτο Mac με οθόνη αφής θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το 2025, αλλά υπάρχει χρόνος για την Apple να αλλάξει τα σχέδιά της.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.