25.3 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Αναφορά: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, έδωσε εντολή για κυκλοφορία παρά την προειδοποίηση των σχεδιαστών ότι δεν ήταν έτοιμο

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, τάχθηκε στο πλευρό του επιχειρησιακού διευθυντή Jeff Williams, πιέζοντας για την κυκλοφορία μιας συσκευής headset μικτής πραγματικότητας πρώτης γενιάς φέτος, ενάντια στις επιθυμίες της ομάδας σχεδιασμού της εταιρείας, αναφέρουν οι Financial Times.

    Η χρονική στιγμή της κυκλοφορίας της συσκευής μικτής πραγματικότητας ήταν προφανώς αιτία σημαντικής διαμάχης στην Apple. Η ομάδα βιομηχανικού σχεδιασμού της εταιρείας προειδοποίησε ότι οι συσκευές της κατηγορίας δεν ήταν ακόμη έτοιμες για κυκλοφορία και ήθελε να καθυστερήσει μέχρι να ωριμάσει ένα ελαφρύ προϊόν γυαλιών AR αρκετά χρόνια αργότερα.

    Από την άλλη πλευρά, η ομάδα επιχειρήσεων της Apple ήθελε να στείλει μια πρώιμη έκδοση του προϊόντος με τη μορφή ενός headset τύπου γυαλιού σκι με εστίαση στο VR που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν βίντεο 3D, να εκτελούν διαδραστικές προπονήσεις ή να πραγματοποιούν κλήσεις FaceTime με εικονικά avatars.

    Ο Tim Cook, ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής επιχειρήσεων της Apple πριν γίνει Διευθύνων Σύμβουλος, φέρεται να τάχθηκε στο πλευρό του Jeff Williams, ακυρώνοντας τις αντιρρήσεις των σχεδιαστών της Apple και πιέζοντας για μια πρώιμη κυκλοφορία με ένα πιο περιορισμένο προϊόν. Μιλώντας στους Financial Times, πρώην μηχανικοί της Apple που εργάστηκαν στη συσκευή περιέγραψαν την «τεράστια πίεση για αποστολή».

    Μετά την αποχώρηση του επικεφαλής σχεδιασμού Jony Ive το 2019, η ομάδα σχεδιασμού της Apple αναφέρεται τώρα απευθείας στον Williams. Ενώ ο ίδιος ο σχεδιασμός οδήγησε την κατεύθυνση των προϊόντων της Apple υπό τον Steve Jobs, οι εργαζόμενοι έχουν παρατηρήσει ότι οι λειτουργίες πλέον και όχι ο σχεδιασμός αναλαμβάνουν όλο και περισσότερο τον έλεγχο της ανάπτυξης προϊόντων υπό την ηγεσία του Cook. Ένας πρώην μηχανικός είπε ότι το καλύτερο μέρος της εργασίας στην Apple ήταν η επινόηση μηχανικών λύσεων για να ανταποκριθούν στις «τρελές απαιτήσεις» της ομάδας σχεδιασμού, αλλά αυτό έχει προφανώς αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

    Το headset της Apple φέρεται να βρίσκεται σε ενεργό ανάπτυξη εδώ και επτά χρόνια, διπλάσιο από το αρχικό iPhone πριν από την κυκλοφορία του. Η συσκευή θεωρείται ότι συνδέεται άμεσα με την κληρονομιά του Tim Cook, καθώς η πρώτη νέα υπολογιστική πλατφόρμα της Apple αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου υπό την ηγεσία του.

    Η εταιρεία εξακολουθεί να αναμένει να πουλήσει μόνο περίπου ένα εκατομμύριο μονάδες του headset κατά το πρώτο έτος πώλησης σε τιμή ~ 3.000 $.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.