17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η διαδικασία με την ονομασία triald κάνει χρήση υψηλής CPU στα Mac, Τι συμβαίνει;

    Πολλοί χρήστες Mac έχουν παρατηρήσει μια διαδικασία που ονομάζεται «triald» που φαίνεται να εκτελείται περιστασιακά και συχνά καταναλώνει μεγάλες ποσότητες CPU ή ακόμα και εικονική μνήμη.

    Επιπλέον, ο σχετικός κατάλογος της traild μπορεί επίσης να καταναλώσει αρκετό χώρο στο δίσκο σε ένα Mac για ορισμένους χρήστες. Τι είναι λοιπόν η διαδικασία αυτή;

    Πρώτον, η triald φαίνεται να σχετίζεται με τη μηχανική μάθηση, το Siri και τη γνώση Siri. Είναι μια διαδικασία που εκτελείται από το /usr/libexec/triald και αλληλεπιδρά με έναν δοκιμαστικό φάκελο βιβλιοθήκης σε επίπεδο χρήστη που βρίσκεται στη διεύθυνση ~/Library/trial/.

    Η σχέση με το Siri και τη μηχανική μάθηση αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όταν μπείτε στο φάκελο ~/Library/trial/ θα βρείτε πολλές αναφορές στο Siri, την υπαγόρευση, το κείμενο σε ομιλία, το Siri Find My και πολλά άλλα.

    Επομένως, φαίνεται ότι η triald σχετίζεται με τις δυνατότητες Siri και Siri Knowledge, συμπεριλαμβανομένων γενικών πραγμάτων όπως η μηχανική εκμάθηση, οι λειτουργίες αναζήτησης, η αναγνώριση της γνώσης Siri, η λειτουργικότητα υπαγόρευσης, οι δυνατότητες κειμένου σε ομιλία με το Siri και άλλα.

    Σε γενικές γραμμές, η triald θα πρέπει να εκτελείται αθόρυβα στο παρασκήνιο ή όταν το Mac δεν χρησιμοποιείται διαφορετικά. Εάν διαπιστώσετε ότι η triald εκτελείται και καταλαμβάνει πολλή CPU και μνήμη, είναι γενικά καλύτερο να την αφήσετε να συνεχιστεί.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.