16.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple πλέον πουλάει περισσότερα iPhones στην Κίνα από ότι στην Αμερική

    20130919_iphone6-review_0044-640x426

    Η Κίνα μπορεί να άργησε λίγο να μπει στο πάρτι του iPhone 6 που έστησε η Apple παγκοσμίως, εξαιτίας νομοθετικών δικλίδων, αλλά πραγματικά φαίνεται πως άξιζε τόσο η αναμονή όσο και επιβεβαιώθηκε η εμμονή του Tim Cook για αυτή την αγορά.

    Λίγο πριν λοιπόν ανακοινώσει η Apple τα οικονομικά αποτελέσματα της για το τελευταίο τρίμηνο αναλυτές της USB υποστηρίζουν πως την περίοδο των εορτών πουλήθηκαν περισσότερα iPhones στην Κίνα από ότι στην έδρα της Apple την Αμερική.

    Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις η Κίνα θα έρθει πρώτη με ένα ποσοστό της τάξης του 36% της παγκόσμια αγοράς του iPhone αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Αμερική με ένα ποσοστό 24%. Πέρυσι 29% των iPhones πουλήθηκαν στην Αμερική και 22% στην Κίνα.

    Τα δύο νέα iPhone 6 έγιναν διαθέσιμα στην Κίνα την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου βάζοντας τέλος στην μαύρη αγορά που μάστιζε την χώρα για αυτές τις συσκευές.

    Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη πως ο Tim Cook θέλει να συνεχίσει να επενδύει η Apple στην εν λόγω χώρα. Μάλιστα για πρώτη φορά η Apple εκθρόνισε από την πρώτη θέση την Samsung στην χώρα ως πολυτιμότερη εταιρεία.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles