17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η απάντηση του Saurik για την συνεισφορά του Comex στο iMods

    saurik

    Όπως αναμενόταν η είδηση πως ο γνωστός jailbreak hacker Comex δουλεύει στην ομάδα του iMods – της εναλλακτικής του Cydia δεν πέρασε απαρατήρητη. O δημιουργός λοιπόν του Cydia,  Jay “saurik” Freeman ήρθε με την μορφή ενός άρθρου που μπορείτε να το διαβάσετε στο προσωπικό του blog εδώ

    Ο Saurik γράφει για την σχέση και την ιστορία του με τον Comex αλλά και γιατί το open source – ανοιχτός κώδικας δεν είναι πάντα κάτι καλό. Τέλος αναφέρει πως μια σειρά από αναβαθμίσεις έρχονται σύντομα στο Cydia.

    H γενικότερη αίσθηση διαβάζοντας κάποιος την ανάρτηση του Saurik είναι πως έχει επηρεαστεί αρκετά από το επερχόμενο iMods. Έτσι τονίζει πως μπορεί κάποια στιγμή να αποσυρθεί και να γίνει λιγότερο προσβάσιμος προς το κοινό.

    Σχετικά με την δουλειά του Comex για το εναλλακτικό Substrate για το iMods ο Saurik τονίζει πως καλό είναι να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ ανοιχτού και κλειστού κώδικα και πως το Cydia Substrate έκλεισε λόγω της ύπαρξης του Rock Your iPhone και άλλων παρόμοιων προσπαθειών που υποσχόντουσαν πως θα ήταν εναλλακτικές λύσεις του Cydia αλλά που σύμφωνα με τον Saurik παρά τον ανοιχτό χαρακτήρα τους είχαν εμπορικούς στόχους.

    Πρέπει να τονίσουμε πως ο Saurik έχει πολύ καλές του δουλειές ανοιχτές στο κοινό όπως το WinterBoard και το Veency αλλά και πολλά ακόμη. Πάρα αυτά ο ίδιος επιμένει πως ο ανοιχτός κώδικας δεν είναι πάντα η σωστή λύση σε βάθος χρόνου.

    Τέλος για τις αλλαγές που αναμένουμε να δούμε στο Cydia ο Saurik ανέφερε:

    • Style updates to the Cydia home page
    • Payment related changes
    • Updated Substrate with easier to use SDK

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles