20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η αναβάθμιση του Mac mini θα έρθει σε εκδόσεις με τσιπ M2 και M2 Pro

    Η Apple αυτή την εβδομάδα παρουσίασε το Mac Studio, το οποίο βασίζεται κάπως στο Mac mini αλλά με πολύ πιο ισχυρό hardware- αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και το τέλος του Mac mini. Αυτό γιατί οι φήμες δείχνουν ότι σύντομα θα έρθει ένα νέο επανασχεδιασμένο Mac mini, το 9to5Mac έμαθε από πηγές ότι η Apple αναπτύσσει δύο νέες εκδόσεις του: μία με M2 και μία με το τσιπ M2 Pro.

    Με την κωδική ονομασία J473, το νέο Mac mini θα τροφοδοτείται από το τσιπ M2, το οποίο θα είναι το τσιπ επόμενης γενιάς της Apple για Mac και iPad. Το M2 θα αντιπροσωπεύει την πρώτη σημαντική αναβάθμιση στην οικογένεια τσιπ “M” της Apple από την εισαγωγή του M1 το 2020.

    Εσωτερικά γνωστό ως “Staten”, το M2 βασίζεται στο τρέχον τσιπ A15, ενώ το M1 βασίζεται στο A14 Bionic. Ακριβώς όπως το M1, το M2 θα διαθέτει CPU οκτώ πυρήνων (τέσσερις πυρήνες απόδοσης και τέσσερις πυρήνες επίδοσης), αλλά αυτή τη φορά με μια πιο ισχυρή GPU 10 πυρήνων.

    Το M2 Mac mini πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του και η ημερομηνία κυκλοφορίας του αναμένεται να ανακοινωθεί κάποια στιγμή αργότερα φέτος.

    Αυτή τη φορά, η Apple εργάζεται επίσης σε ένα άλλο νέο Mac mini (με την κωδική ονομασία J474) που διαθέτει το τσιπ M2 Pro – μια παραλλαγή με οκτώ πυρήνες απόδοσης και τέσσερις πυρήνες επίδοσης, συνολικά μια CPU 12 πυρήνων έναντι της CPU 10 πυρήνων του τρέχοντος M1 Pro.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.