14.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Ετοιμαστείτε για το νέο έτος με αυτές τις συμβουλές συντήρησης για το iPhone σας

    Ο Δεκέμβριος φτάνει στο τέλος του και το 2023 θα είναι κοντά μας σε λίγες μόνο εβδομάδες. Με τις διακοπές να πλησιάζουν, το τέλος του μήνα είναι μια εξαιρετική στιγμή για να καθίσετε και να κάνετε λίγη συντήρηση του iPhone για να προετοιμαστείτε για τη νέα χρονιά.

    Διαγράψτε παλιές φωτογραφίες

    Με τον μικρό μου να μεγαλώνει και να γίνεται τριών οι στιγμές που έχω αποθανατίσει σε όποια κατάσταση μπορείτε να φανταστείτε απλά είναι αμέτρητες. Αν βρίσκεστε στην ίδια κατάσταση, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να οργανώσετε αυτές τις εικόνες σε άλμπουμ, να τις τραβήξετε από το iPhone σε ένα αποκλειστικό άλμπουμ στο Mac ή σε άλλη συσκευή σας ή να τις διαγράψετε.

    Στο iPhone, απλώς ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες, επιλέξτε ό,τι δεν είναι απαραίτητο και προσθέστε το σε ένα άλμπουμ με το Φύλλο κοινής χρήσης ή διαγράψτε το. Μπορείτε επίσης να το μετακινήσετε σε κάτι σαν την εφαρμογή Αρχεία για να διατηρήσετε ένα αντίγραφο που δεν γεμίζει την εφαρμογή Φωτογραφίες, κάτι που θα κάνω.

    Απαλλαγείτε από παλιές/διπλότυπες επαφές

    Το iOS 16 πρόσθεσε μια εύχρηστη λειτουργία για τη συγχώνευση επαφών εάν έχετε διπλότυπα. Απλώς ανοίξτε την εφαρμογή Επαφές και θα σας ενημερώσει ακριβώς στην κορυφή εάν υπάρχουν διπλότυπα, τα οποία μπορούν να συγχωνευθούν με ένα πάτημα.

    Εάν έχετε παλιές επαφές με τις οποίες δεν μιλάτε πλέον, αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να διαβάσετε και να διαγράψετε οτιδήποτε είναι άσχετο για να καθαρίσετε τη λίστα επαφών σας.

    Διαγραφή αχρησιμοποίητων εφαρμογών

    Η Apple σας προσφέρει μια σειρά τρόπων για να απαλλαγείτε από εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον, αλλά ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να ανοίξετε απλώς την εφαρμογή Ρυθμίσεις, να μεταβείτε στα Γενικά και να επιλέξετε ‌iPhone‌ Storage. Από εκεί, μπορείτε να δείτε τι καταλαμβάνει πολύ χώρο και μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό που δεν χρησιμοποιείτε πλέον για να εξοικονομήσετε χώρο τόσο στην αρχική οθόνη στο iPhone σας όσο και στον αποθηκευτικό χώρο.

    Διαγραφή παλαιών μηνυμάτων

    Τα παλιά iMessage, ειδικά αυτά με πολλές εικόνες, μπορούν να καταλάβουν έναν τρομακτικό χώρο. Ενώ διαγράφετε εφαρμογές, ρίξτε μια ματιά στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Αποθήκευση iPhone > Μηνύματα για να δείτε τι καταναλώνει περισσότερο χώρο στην εφαρμογή. Από εκεί, πατήστε σε μια κατηγορία όπως φωτογραφίες ή βίντεο για να διαγράψετε παλιό περιεχόμενο.

    Καθαρίστε παλιές υπενθυμίσεις και σημειώσεις

    Ενώ εξετάζετε φωτογραφίες, μηνύματα και εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται, είναι πιθανώς καλή ιδέα να διαγράψετε τις παλιές Σημειώσεις και τις Υπενθυμίσεις από αυτές τις εφαρμογές, αντίστοιχα.

    Δεν είμαι καλός στο να παρακολουθώ συγκεκριμένα τις Σημειώσεις και μπορεί να γεμίσει με περιεχόμενο που δεν χρειάζομαι πλέον. Δεν είναι κάτι σπουδαίο, αλλά είναι αναζωογονητικό να το αδειάζεις κάθε τόσο. Η διαγραφή σημειώσεων είναι τόσο απλή όσο το άνοιγμα της εφαρμογής Notes και η σάρωση προς τα αριστερά, και το ίδιο ισχύει και για τις Υπενθυμίσεις.

    Ελέγξτε τις ρυθμίσεις των ειδοποιήσεων σας

    Κατά τη διάρκεια του έτους, είναι εύκολο να κατεβάσετε εφαρμογές, να τις ξεχάσετε και να απαλλαγείτε από τις υπερβολικές ειδοποιήσεις που αρχίζετε να λαμβάνετε και τις οποίες δεν χρειάζεστε πραγματικά. Η διαγραφή εφαρμογών λύνει το πρόβλημα, αλλά ενδέχεται να έχετε εφαρμογές που θέλετε να διατηρήσετε και τις οποίες δεν χρειάζεστε ειδοποιήσεις.

    Στις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις, μπορείτε να διαχειριστείτε όλες τις εφαρμογές σας, αποφασίζοντας ποιες μπορούν να στέλνουν ειδοποιήσεις και ποιες όχι. Η διαγραφή των ειδοποιήσεων μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερη απόσπαση της προσοχής και είναι επίσης χρήσιμο να προσθέτετε εφαρμογές στη Σύνοψη εφαρμογών, ώστε να ακούτε από αυτές μόνο μία φορά την ημέρα.

    Έλεγχος σχετικά με τη χρήση της μπαταρίας

    Είναι καλή ιδέα να εξετάζετε κάθε τόσο τη χρήση της μπαταρίας σας, ώστε να βλέπετε ποιες εφαρμογές καταναλώνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και πού ξοδεύετε τον χρόνο σας για να δείτε αν υπάρχουν τομείς όπου μπορούν να γίνουν αλλαγές.

    Στην περιοχή Ρυθμίσεις > Μπαταρία, μπορείτε να δείτε τις τελευταίες 24 ώρες και τις τελευταίες 10 ημέρες χρήσης της εφαρμογής, με ανάλυση ποιες εφαρμογές χρησιμοποίησαν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Σας ενημερώνει εάν η μπαταρία εξαντλήθηκε μέσω ενεργούς χρήσης ή δραστηριότητας στο παρασκήνιο, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε την μπαταρία.

    Εάν έχετε εφαρμογές όπως οι Φωτογραφίες ή ο καιρός που ενημερώνονται στο παρασκήνιο όταν δεν τις χρειάζεστε πραγματικά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ενημερώσεις παρασκηνίου. Μεταβείτε στα Γενικά > Ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο για εναλλαγή στην ανανέωση φόντου ανά εφαρμογή.

    Περισσότερα που μπορείτε να κάνετε

    • Μεταβείτε στα αρχεία σας στο iCloud Drive, στο Dropbox, στο Box ή σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία cloud που χρησιμοποιείτε.
    • Καθαρίστε τα εισερχόμενα email σας, διαγράφοντας παλιά email για εξοικονόμηση χώρου και για να φτάσετε στα εισερχόμενα μηδέν.
    • Κάντε έναν έλεγχο στο 1Password ή στην εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης για να ενημερώσετε τυχόν παλιούς κωδικούς πρόσβασης, να κλείσετε παλιούς λογαριασμούς ή να απαλλαγείτε από δεδομένα που δεν χρειάζεστε πλέον.
    • Αναδιάταξη εφαρμογών σε φακέλους για πιο οργανωμένη Αρχική οθόνη.
    • Μεταβείτε στα γραφικά στοιχεία της αρχικής οθόνης και της οθόνης κλειδώματος για να βεβαιωθείτε ότι όλα εξακολουθούν να είναι σχετικά και ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί που δεν χρησιμοποιείται.
    • Ενημερώστε τοποθεσίες στην εφαρμογή Καιρός για να καθαρίσετε παλιά σημεία διακοπών ή άλλες πληροφορίες για τον καιρό που δεν χρειάζεστε.
    • Ενημερώστε τα Αγαπημένα σας στους Χάρτες.
    • Ενημερώστε τις λίστες αναπαραγωγής Apple Music.
    • Ενημερώστε όλες τις εφαρμογές σας και βεβαιωθείτε ότι οι ενημερώσεις λογισμικού είναι εγκατεστημένες σε όλες τις συσκευές.
    • Εγκαταστήστε ενημερώσεις υλικολογισμικού HomeKit σε όλες τις συσκευές που χρειάζονται ενημέρωση.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.