14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Εστίαση του OS X 10.10.3 στα Emoji και τα διάφορα χαρακτηριστικά τους

    emoji

    Μόλις εχθές είδαμε την νέα δοκιμαστική έκδοση του OS X 10.10.3, όπου είδαμε μια νέα προσθήκη της εφαρμογής φωτογραφιών. Ωστόσο, η Apple έχει εντοπίσει και έχει διορθώσει και άλλα σφάλματα καθώς επίσης και εστιάζει το ενδιαφέρον της σε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του λογισμικού, και ένα από αυτά είναι τα εικονίδια emoji. Στην δοκιμαστική έκδοση είδαμε αρκετές αλλαγές και βελτιώσεις.

    Μια άμεση απόδειξη αλλαγής για το συγκεκριμένο τομέα είναι το μενού επιλογών το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να εμφανίσει την παλέτα χαρακτήρων, όπου τα εικονίδια emoji και τα σύμβολα μπορούν να βρεθούν και να επιλεχθούν. Η παλέτα χαρακτήρων μπορεί να βρεθεί από οποιαδήποτε εφαρμογή ή παραθυρό και αν βρισκόμαστε, καθώς είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω του μενού Edit το οποίο εμφανίζεται στις περισσότερες Mac εφαρμογές. Στο OS X 10.10.2 και στις προηγούμενες εκδόσεις, το συγκεκριμένο menu item ονομαζόταν “Special Characters” (ειδικοί χαρακτήρες), ενώ στη νέα δοκιμαστική έκδοση ονομάζονται “Emoji & Symbols” (“Emoji & Σύμβολα). Η αλλαγή αυτή προσφέρει μια καθαρότερη περιγραφή για το τι μπορεί να βρει κανείς μέσω αυτού του μενού ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να βλέπει και τα υπόλοιπα emoji.

    Μια άλλη σημαντική αλλαγή για τα emoji στην έκδοση 10.10.3 είναι η προσθήκη της δυνατότητας επεξεργασίας του χρώματος του ‘δέρματος’ που θα χρησιμοποιούν τα emoji, το οποίο προτάθηκε για το  Unicode 8.0 standard. Παρατηρήθηκε πως η Apple πριν ένα χρόνο εργαζόταν με το Unicode Consortium προκειμένου να μπορέσει να παρέχει μεγαλύτερη ποικιλία για τα emoji και η δυνατότητα αλλαγής χρώματος του δέρματος αποτελεί μία σημαντική αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, η έκδοση 10.10.3 δείχνει πως έχουν γίνει κάποιες νέες προσθήκες στην παλέτα χαρακτήρων οι οποίες όμως δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα στην δοκιμαστική έκδοση, αλλά υπάρχουν κάποια κενά κουτάκια που υποδηλώνουν την προσθήκη των νέων χαρακτήρων.

    emoji_placeholdersΗ δυνατότητα αλλαγής χρώματος του δέρματος θα παρέχεται μόνο για συγκεκριμένα emoji, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μεταξύ μιας μεγάλης συλλογής χρωμάτων δέρματος. Όπως μπορούμε να δούμε στο OS X 10.10.3, πολλά από τα emoji που θα έχουν την δυνατότητα αλλαγής χρώματος του δέρματος εμφανίζουν πλέον ένα βέλος το οποίο όταν πατηθεί εμφανίζει ένα νέο μενού επιλογών.

    emoji_skin_tone_man

    Καθώς το μενού δεν είναι προς το παρόν λειτουργικό, δείχνει το επιλεγμένο emoji το οποίο συνοδεύεται από άλλες 5 περιπτώσεις του ίδιου emoji αλλά με εμφανή αλλαγή στο χρώμα δέρματος. Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές δεν έχουν επιτευχθεί πλήρως  καθώς αναμένεται από το Unicode Consortium να οριστικοποιήσει τα standar για το Unicode 8.0. Το Unicode 8.0 έχει δοθεί στο κοινό σε δοκιμαστική έκδοση προκειμένου να γίνουν τα κατάλληλα τέστ για την πριν την τελική μορφή του.

    Μία άλλη αλλαγή που είδαμε στην έκδοση 10.10.3 είναι η ενσωμάτωση όλως των emoji εικονιδίων που εμφανίζονται σε ένα ξεχωριστό μενού εντός αρκετών εφαρμογών, σε μία καρτέλα στην οποία ο χρήστης θα μπορεί να κάνει vertical-scrolling και να επιλέγει το emoji που επιθυμεί, χωρίς να το ψάχνει σε όλο το μενού. Στην έκδοση 10.10.2 και πιο πριν, είδαμε πως οι διάφορες κατηγορίες emoji βρίσκοντας σε διαφορετικές σελίδες εντός του μενού των εικονιδίων.

    emoji_pickers

    Όπως βλέπουμε και από την παραπάνω εικόνα, στην 10.10.3, όλα τα emoji εμφανίζονται σε μία μόνο σελίδα. Αν και βρίσκονται σε μία σελίδα, οι χρήστες μπορούν ακόμα να πατήσουν πάνω στην οριζόντια μπάρα που βρίσκεται στο κάτω μέρος, προκειμένου να μεταφερθούν γρήγορα στην κατηγορία που θέλουν.

    Όλες αυτές οι αλλαγές έρχονται καθώς τα emoji έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στους χρήστες υπολογιστών και κινητών, ενώ θυμόμαστε πως είχαν ξεκινήσει από την Ιαπωνία, ενώ γρήγορα χρησιμοποιήθηκαν για να μοιράσουν οι χρήστες τις σκέψεις τους και κυρίως χρησιμοποιήθηκαν μέσω μηνυμάτων. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η Apple να δώσει μεγαλύτερη βάση στην υποστήριξη των emoji τόσο στο iOS όσο και στο OS X και αυτή η πρώτη δοκιμαστική έκδοση της 10.10.3 μας δείχνει ξεκάθαρα πως η Apple θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα emoji σε όλες τις συσκευές της.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles