19.3 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Εξωτερικές οθόνες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την macOS Big Sur 11.1 και 11.2

    Όπως αναφέρει το MacRumors, κάποιοι macOS Big Sur που αναβάθμισαν στην 11.1 και 11.2 έχουν συνεχιζόμενα προβλήματα όταν συνδέουν τα Macs τους μια εξωτερική οθόνη. Τα πρόβλημα αυτά φαίνεται πως παρουσιαστήκαν στην macOS Big Sur 11.1 και δυστυχώς η 11.2 έκδοση δεν τα διόρθωσε και σε κάποιες περιπτώσεις τα έκανε χειρότερα.

    Το πρώτο πρόβλημα που εντοπίζεται σε εξωτερικές οθόνες είναι πως κάποιες δεν αναγνωρίζονται από την USB-C θύρα του Mac. Έτσι ουσιαστικά της καθιστά μη λειτουργικές. Το πρόβλημα επηρεάζει τόσο displayport και hdmi οθόνες.

    Το δεύτερο πρόβλημα επηρεάζει την δυνατότητα των εξωτερικών οθονών να αναπαράγουν το περιεχόμενο σε 4K ανάλυση στα 60Hz. Έτσι ο ρυθμός ανανέωσης κλειδώνει στα 30Hz και σε κάποιες περιπτώσεις 4K εξωτερικές οθόνες αναγνωρίζονται μόνο ως 1080p οθόνες.

    Η macOS Big Sur 11.3 developer beta που κυκλοφόρησε πρόσφατα δεν φαίνεται πως λύνει αυτά τα προβλήματα επίσης. Βέβαια επειδή είναι η 1η beta και μέχρι την διάθεση της έκδοσης αυτής στο ευρύ κοινό ελπίζουμε η Apple να έχει προσθέσει αυτή την διόρθωση.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.