22.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Εκδήλωση Οκτωβρίου Apple: Νέο iPad Pro, iPad 10, M2 Mac, iPadOS 16 και macOS Ventura

    Καθώς περιμένουμε την επερχόμενη εκδήλωση του Σεπτεμβρίου, οι φήμες δείχνουν ήδη ότι η Apple ετοιμάζει μια εκδήλωση του Οκτωβρίου. Αυτή τη φορά, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στα νέα iPad, Mac και τα επερχόμενα λειτουργικά τους συστήματα: iPadOS 16 και macOS Ventura. Παρακάτω λοιπόν δείτε τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

    Η Apple θα παρουσιάσει το νέο iPad Pro στην εκδήλωσή της τον Οκτώβριο

    Στο ενημερωτικό δελτίο αυτού του Αυγούστου, ο Gurman λέει ότι «θα περίμενε ένα ανανεωμένο iPad Pro με επεξεργαστή M2», τον οποίο οι πηγές του 9to5Mac επιβεβαίωσαν επίσης. Με δύο εκδόσεις, το iPad Pro 11 ιντσών με οθόνη LCD και το iPad Pro 12,9 ιντσών με τεχνολογία miniLED, η Apple σχεδιάζει να φέρει τη σύνδεση MagSafe σε αυτά τα tablet.

    Επιπλέον, καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας με νέα αξεσουάρ θα μπορούσε επίσης να είναι σε εξέλιξη με αυτό το προϊόν. Ακριβώς όπως το iPhone 14 θα είναι ο πρωταγωνιστής της Apple στο Event του Σεπτεμβρίου, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο νέο iPad Pro σε αυτό το φημολογούμενο γεγονός του Οκτωβρίου.

    Το iPad 10ης γενιάς θα έχει τη μεγαλύτερη ενημέρωση της τελευταίας δεκαετίας

    Η Apple εργάζεται σε πιο σημαντικές αναβαθμίσεις για το φθηνότερο iPad της. Πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι το νέο iPad 10ης γενιάς (με την κωδική ονομασία J272) θα διαθέτει θύρα USB-C αντί για Lightning. Αυτό σημαίνει ότι η Apple σχεδιάζει επιτέλους να φέρει το USB-C σε ολόκληρη τη σειρά iPad.

    Με το USB-C, οι χρήστες iPad αρχικού επιπέδου θα μπορούν επίσης να το συνδέσουν εύκολα με πιο σύγχρονες εξωτερικές οθόνες, όπως η οθόνη Studio της Apple. Ακούσαμε επίσης ότι το νέο βασικό iPad θα διαθέτει οθόνη Retina της ίδιας ανάλυσης με την οθόνη του iPad Air. Μπορούμε να περιμένουμε μια μικρή αύξηση της οθόνης στις 10,5 ίντσες ή ακόμα και στις 10,9 ίντσες. Ωστόσο, οι πιο σύγχρονες προδιαγραφές οθόνης, όπως η ευρεία γκάμα χρωμάτων με DCI-P3 και υψηλότερη φωτεινότητα, θα παραμείνουν αποκλειστικά στα πιο ακριβά iPad.

    Ο Gurman επιβεβαιώνει επίσης και λέει ότι αυτό το tablet θα έχει το τσιπ A14 Bionic. Επιπλέον, μια εκδήλωση του Οκτωβρίου θα μπορούσε να είναι η ιδανική στιγμή για την Apple να παρουσιάσει αυτό το tablet.

    Νέοι M2 Mac έρχονται

    Στο ενημερωτικό του δελτίο, ο Gurman γράφει:

    Η Apple εργάζεται σε εκδόσεις των Mac mini, Mac Pro και MacBook Pro που βασίζονται σε M2, οπότε νομίζω ότι είναι πιθανό να δούμε τουλάχιστον ένα ζευγάρι από αυτά τα μηχανήματα σε περίπου δύο μήνες από τώρα.

    Οι φήμες για αυτούς τους υπολογιστές δεν είναι καινούριες. Η ίδια η Apple ανακοίνωσε ήδη ότι εργάζεται σε ένα νέο Mac Pro. Σύμφωνα με το Bloomberg, ένα MacBook Pro επόμενης γενιάς 14 ιντσών και 16 ιντσών θα μπορούσε να ανακοινωθεί το φθινόπωρο του 2022 και την άνοιξη του 2023 με επεξεργαστές M2 Pro και M2 Max.

    Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ένα Apple silicon Mac mini δεύτερης γενιάς αναμένεται εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Δεδομένου ότι η Apple παρουσίασε πρόσφατα το Mac Studio, δεν είναι σαφές τι είδους επεξεργαστή θα είχε ένα νέο Mac mini.

    Ημερομηνία κυκλοφορίας iPadOS 16 και macOS Ventura

    Ενώ τα iOS 16, watchOS 9 και tvOS 16 αναμένεται να κυκλοφορήσουν λίγες ημέρες μετά την εκδήλωση του Σεπτεμβρίου της Apple, η εταιρεία έχει προγραμματίσει τη διαθεσιμότητα του iPadOS 16 και του macOS Ventura σε όλους τους χρήστες τον Οκτώβριο, πιθανότατα μετά από αυτό το φημολογούμενο γεγονός.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.