15.3 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Εκατοντάδες υπάλληλοι του Twitter αποχωρούν μετά από τις «εξαιρετικά σκληροπυρηνικές» απαιτήσεις εργασίας του Elon Musk

    Εκατοντάδες υπάλληλοι του Twitter παραιτήθηκαν σήμερα από την εταιρεία αντί να επιλέξουν να συμμετάσχουν στο “Twitter 2.0” υπό τον Musk, σύμφωνα με το The Verge. Ο Musk νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είπε στους εργαζόμενους ότι το Twitter θα είναι «εξαιρετικά σκληροπυρηνικό» στο μέλλον, με τους υπαλλήλους να αναμένεται να εργάζονται πολλές ώρες σε υψηλή ένταση. «Μόνο η εξαιρετική επίδοση θα αποτελεί επιτυχή βαθμό», είπε.

    Ο Musk την Τετάρτη έστειλε μια φόρμα Google και ζήτησε από τους υπαλλήλους να απαντήσουν “Ναι” έως τις 5:00 μ.μ. Eastern Time την Πέμπτη αν ήθελαν να μείνουν στην εταιρεία. Εκατοντάδες αποφάσισαν να μην το κάνουν και είπαν αντίο στο Slack και στο Twitter. Οι αποχωρούντες υπάλληλοι θα λάβουν πακέτο απόλυσης.

    Όταν ανέλαβε το Twitter, ο Musk απέλυσε περίπου τους μισούς από τους 7.500 υπαλλήλους που βρίσκονταν εκείνη την εποχή στην εταιρεία και από τότε συνέχισε να απολύει υπαλλήλους που του ασκούσαν κριτική, συμπεριλαμβανομένων των μακροχρόνιων μηχανικών.

    Οι υπάλληλοι του Twitter που μίλησαν στο The Verge δήλωσαν ότι δεδομένου του αριθμού των ατόμων που έχουν αποχωρήσει, το Twitter θα μπορούσε «να αρχίσει να χαλάει σύντομα» και ότι θα είναι «εξαιρετικά δύσκολο για το Twitter να ανακάμψει».

    Με την φυγή των εργαζομένων, το Twitter έκλεισε προσωρινά όλα τα κτίρια γραφείων και ανέστειλε την πρόσβαση στους εργαχομένους. Σύμφωνα με τη Zoë Schiffer, ο Musk και η ομάδα του είναι «τρομοκρατημένοι υπάλληλοι που πρόκειται να σαμποτάρουν την εταιρεία».

    Τις τελευταίες ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας, ο Musk φέρεται να προσπάθησε να πείσει τους υπαλλήλους να παραμείνουν. Το Bloomberg λέει ότι τα βασικά στελέχη συμμετείχαν σε συναντήσεις και ο Musk απέρριψε επίσης τις απαιτήσεις τους για εργασία στο σπίτι χωρίς όμως να αποκλείει περιπτώσεις τέτοιες. Είχε πει ότι όλοι οι εργαζόμενοι έπρεπε να εργάζονται στο γραφείο 40 ώρες την εβδομάδα, αλλά σήμερα είπε ότι η εργασία από το σπίτι επιτρέπεται με μηνιαίες αυτοπροσώπως συναντήσεις και έγκριση διευθυντών.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.