15.7 C
Athens
Sunday, May 5, 2024
More

    Ειδικός της Apple στον τομέα των Chip εγκαταλείπει την εταιρεία για να γίνει μέλος της Samsung

    Ένας ειδικός στην δημιουργία chip που εργάστηκε για εννέα χρόνια για την Apple άφησε την εταιρεία για να ενταχθεί στην ανταγωνιστική Samsung, αναφέρει η Business Korea.

    Η Kim Woo-Pyeong, σύμφωνα με την έκθεση, εργαζόταν για την Apple από το 2014 αφού εργαζόταν για την Texas Instruments και την Qualcomm τα προηγούμενα χρόνια. Η έκθεση είναι ασαφής σχετικά με τις ευθύνες του Kim στην Apple, λέγοντας μόνο ότι ήταν ειδικός στους ημιαγωγούς.

    Στη Samsung, ο Kim θα είναι ο διευθυντής της εταιρείας για ένα νέο κέντρο λύσεων. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Samsung έχει αυξήσει τη συμμετοχή της στον χώρο των ημιαγωγών εν μέσω αυξημένου ανταγωνισμού από την TSMC, την Apple και άλλους. Η Samsung ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε ξεκινήσει την παραγωγή τσιπ 3nm χρησιμοποιώντας μια νέα αρχιτεκτονική τρανζίστορ.

    Ο ανταγωνισμός μεταξύ της Apple και της Samsung παραμένει έντονος, με τις δύο εταιρείες να συνεχίζουν να ανταγωνίζονται για πελάτες σε smartphone, smartwatches και αξεσουάρ όπως τα AirPods και τα Galaxy Buds. Η Business Korea αποκαλεί την τελευταία πρόσληψη της Samsung από την Apple “κάπως ασυνήθιστη” δεδομένης της συνεργατικής αλλά ανταγωνιστικής σχέσης μεταξύ των δύο εταιρειών. Παρά τον ανταγωνισμό τους, η Samsung και η Apple συνεργάζονται, κυρίως για τις οθόνες OLED.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.