17.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Είναι το Android ο πραγματικός στόχος της νέας δικαστικής διαμάχης μεταξύ Apple και Samsung;

    android

    Άρθρα τόσο από το  The New York Times αλλά και την The Wall Street Journal υποστηρίζουν σήμερα πως ο πραγματικός στόχος της νέας δικαστικής διαμάχης που ξεκίνησε σήμερα μεταξύ Apple και Samsung έχει ως πραγματικό στόχο το Android.

    Μερικά χαρακτηριστικά των Samsung συσκευών για τα οποία η Apple έχει καταθέσει μήνυση αφορούν το Android λειτουργικό σύστημα, που αυτή την στιγμή είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό που βρίσκεται σε δισεκατομμύρια συσκευών. Αυτό σημαίνει πως αν η Apple κερδίσει η Google θα υποχρεωθεί να αλλάξει σημαντικά τον κεντρικό πυρήνα του Android όχι μόνο σε συσκευές της Samsung αλλά σε όλες.

    Η Apple ζητάει αποζημιώσεις ύψους $2 δις για 5 πατέντες τις οποίες υποστηρίζει πως η Samsung καταπάτησε ενώ από την πλευρά του ο Κορεατικός κολοσσός κατηγορεί την Apple για καταπάτηση 2 πατεντών.

    Η Apple υποστηρίζει πως χαρακτηριστικά όπως το slide-to-unlock καθώς και η δυνατότητα του να κάνει ο χρήστης αναζήτηση στην συσκευή του και στο Internet είναι δικές της πατέντες. Από την πλευρά της η Samsung υποστηρίζει πως τα χαρακτηριστικά αυτά είχαν αναπτυχθεί στο Android πολύ πριν την επίσημη κυκλοφορία του iPhone.

    Πρόσφατα ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου στην Samsung πως όντας καταπάτησε την πατέντα της αυτόματης συμπλήρωσης της Apple και έτσι κρίθηκε ένοχη. Βέβαια και εδώ η συγκεκριμένη ιδιότητα είναι χαρακτηριστικό του βασικού πυρήνα του Android.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles