19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Εάν η Apple δεν κατασκευάσει ένα Apple Watch για παιδιά, η Fitbit και άλλοι θα το κάνουν

    Το Apple Watch είναι το πιο δημοφιλές ρολόι στον πλανήτη, είτε πρόκειται για το μεσαίας κατηγορίας Apple Watch SE είτε για το high-end Apple Watch Ultra. Όμως, ενώ το πρώτο είναι ίσως το καλύτερο Apple Watch για άτομα με σφιχτό προϋπολογισμό και το δεύτερο είναι το καλύτερο Apple Watch από όλα, κανένα δεν είναι εξαιρετικό για παιδιά.

    Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Είναι επίσης κάτι που αρχίζουν να συνειδητοποιούν και άλλες εταιρείες, με την Fitbit να φέρεταινα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα δικό της smartwatch που είναι αφιερωμένο στη χρήση από παιδιά.

    Λοιπόν, έχοντας αυτό κατά νου, πού είναι το Apple Watch Kids Edition;

    Όποιος επιλέγει ένα Apple Watch σήμερα έχει τρία μεγέθη στη διάθεσή του. Υπάρχουν τα 40 χιλιοστά, 41 χιλιοστά, 44 χιλιοστά και 45 χιλιοστά, και για όσους προτιμούν το μεγαλύτερο από όλα, υπάρχουν 49 χιλιοστά. Αυτό είναι το μόνο μέγεθος που προσφέρεται αν θέλετε να πάτε στο Apple Watch Ultra.

    Η μικρότερη επιλογή είναι το Apple Watch SE 40 mm, το οποίο δεν είναι και πολύ μικρότερο από το Apple Watch Series 8 των 41 mm. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο είναι η τιμή, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό.

    Όσον αφορά το μέγεθος, τα 40 mm δεν είναι τεράστια, αλλά σίγουρα θα μπορούσαν να είναι μικρότερα για τους μικρούς καρπούς. Αλλά η Apple πρέπει επίσης να φτιάξει λουράκια για Apple Watch που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τα παιδιά – δεν έχει νόημα να έχουμε ένα Apple Watch 35 mm εάν το λουράκι είναι πολύ μεγάλο, για παράδειγμα.

    Πόσο μικρότερο θα πρέπει να είναι το Apple Watch Kids Edition; Ειλικρινά, δεν ξέρω — η Apple έχει μια ομάδα έρευνας και σχεδιασμού με πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό από εμένα για αυτό τον σκοπό….

    Μια άλλη πτυχή εδώ είναι η τιμή. Το φθηνότερο Apple Watch SE εξακολουθεί να είναι πολύ δαπανηρό για πολλούς ανθρώπους όταν το δίνουν στο παιδί τους. Στα $249 δεν είναι φθηνό, ειδικά όταν είναι κάτι που μπορεί να σπάσει μόνο και μόνο λόγω της θέσης του.

    Το να ζεις στον καρπό ενός παιδιού κάνει το Apple Watch Kids Edition πιθανό να καταστραφεί, να χαθεί ή απλώς να καταστραφεί γενικά. Σίγουρα, υπάρχει το AppleCare+ αλλά σε κάθε περίπτωση η Apple πρέπει να κάνει ένα τέτοιο ρολόι φθηνότερο.

    Αυτό θα μπορούσε να γίνει με δύο διαφορετικούς τρόπους. Είτε η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει φθηνότερα υλικά είτε θα μπορούσε να αφαιρέσει λειτουργίες. Ειλικρινά, πιστεύω πως θα πρέπει να κάνει και τα δύο.

    Χρειάζεται ένα Apple Watch Kids Edition αισθητήρα καρδιακών παλμών; Μάλλον όχι. Το ίδιο ισχύει και για την αντοχή στο νερό στα 50 μέτρα. Ίσως η Apple θα μπορούσε να ξεφύγει και με μια οθόνη χαμηλότερης ανάλυσης.

    Το Apple Watch φαίνεται υπέροχο ανεξάρτητα από το μοντέλο που θα επιλέξετε σήμερα. Αλλά δεν είναι πραγματικά χτισμένο με τα παιδιά στο μυαλό.

    Ευτυχώς, η χρήση διαφορετικών υλικών θα μπορούσε να βοηθήσει με δύο άλλες πτυχές που έχω ήδη αναφέρει – η επιλογή των σωστών υλικών μπορεί να κάνει το Apple Watch Kids Edition φθηνότερο και να το κάνει πιο ανθεκτικό στη διαδικασία.

    Καταργήστε όλο αυτό το μέταλλο και αντικαταστήστε το με πλαστικό, για παράδειγμα. Αυτό θα κάνει το Apple Watch ελαφρύτερο και φθηνότερο, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι η αντικατάσταση αυτής της γυάλινης οθόνης με πλαστικό θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή. Ωστόσο, μιλάμε για παιδιά και τον δικό τους κόσμο.

    Μέχρι να απογυμνώσετε το Apple Watch μέχρι τον πυρήνα του και να το κάνετε ανθεκτικό, ενώ το κάνετε μικρότερο, έχετε ένα Apple Watch κατάλληλο για έναν μικρό βασιλιά ή βασίλισσα. Και ταυτόχρονα το αποτελέσμα θα είναι πιο οικονομικό.

    Αλλά ίσως το πιο σημαντικό για την Apple, είναι η υπάρξη μια νέας κατηγορίας πελατών. Μιας που έχει μεγαλώσει φορώντας Apple Watches. Αυτή η κατηγορία που θα αγοράσει πιο ακριβά Apple Watch όταν μεγαλώσουν. Αυτή η κατηγορία πελατών που θα αγοράσει ένα iPhone και ένα Mac ίσως, επίσης στο άμεσο μέλλον.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.