17.1 C
Athens
Tuesday, May 7, 2024
More

    Δύο iPhone 13 πρωτότυπες συσκευές ενσωματώνουν το Touch ID κάτω από την οθόνη τους σύμφωνα με τον Jon Prosser

    O Jon Prosser επιβεβαίωσε στο νεότερο του βίντεο πως σύμφωνα με τις πηγές του η Apple έχει 2 πρωτότυπες iPhone 13 συσκευές που ενσωματώνουν την Touch ID τεχνολογία κάτω από την οθόνη τους και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε αναφέρει παλαιότερα πως δεν πιστεύει πως η Apple θα επιστρέψει σε αυτή την τεχνολογία.

    Στο παρελθόν είχαμε αρκετές φήμες πως η Apple θα έφερνε εκ νέου το Touch ID στο iPhone και μάλιστα υπάρχουν πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας που δείχνουν πως δεν την έχει εγκαταλείψει ως τεχνολογία βιομετρικής αναγνώρισης ενός χρήστη. Πλέον λοιπόν έχουμε και τον γνωστό σε όλους leaker Jon Prosser να επιβεβαιώνει πως η Apple δουλεύει όχι σε ένα μόνο αλλά σε δύο πρωτότυπες συσκευές με έναν τέτοιο αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη τους.

    Ο ίδιος βέβαια τονίζει πως το γεγονός πως η Apple δοκιμάζει κάτι τέτοιο σε πρωτότυπες iPhone συσκευές δεν σημαίνει 100% πως θα φέρει αυτή την τεχνολογία στα επερχόμενα iPhone το 2021.

    Το σίγουρο είναι σύμφωνα και με τα όσα λέει ο ίδιος πως η πανδημία και οι ανάγκες για χρήση μάσκας που έφερε έδειξαν πως το Face ID δεν ήταν πλέον ο ιδανικότερος τρόπος βιομετρικής αναγνώρισης ενός χρήστη. Μάλιστα αναφέρει πως με δικαιολογία την πανδημία η Apple θα μπορούσε να επαναφέρει στο προσκήνιο το Touch ID χωρίς να χρειαστεί να πει πως ήταν λάθος η αφαίρεση του προς χάρη της Face ID τεχνολογίας.

    Η Apple πρόσφατα τοποθέτησε το Touch ID στο πάνω κουμπί του νέου iPad Air δείχνοντας πως βρήκε έστω και έτσι τρόπο να μην χρειάζεται ο αισθητήρας αυτός να βρίσκεται σε ένα κεντρικό κουμπί στο κάτω μέρος μιας συσκευής. Η ανταπόκριση μάλιστα που είχε αυτή η κίνηση από τους χρήστες ήταν άκρως θετική κάτι που ενισχύει τα όσα αναγράφουμε παραπάνω.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.