18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Δοκιμή των AirPods Pro 2 αποκαλύπτει σημαντική βελτίωση στην καθυστέρηση της Bluetooth συνδεσμολογίας

    Τα AirPods Pro 2 έχουν μια σειρά από βελτιώσεις σε σχέση με τους προκατόχους τους, πολλές από τις οποίες γίνονται δυνατές από το νέο τσιπ H2 στο εσωτερικό. Οι νέες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τον Stephen Coyle, μουσικό και προγραμματιστή λογισμικού, αποκαλύπτουν ένα άλλο κρυφό πλεονέκτημα του νέου AirPods Pro 2 και του τσιπ H2: σημαντικές βελτιώσεις στον λανθάνοντα χρόνο.

    Ένα από τα μειονεκτήματα του Bluetooth (και των ασύρματων τεχνολογιών γενικότερα) ήταν πάντα η καθυστέρηση. Αυτή είναι η περίοδος μεταξύ της εμφάνισης ενός ήχου στη συσκευή σας και της αναπαραγωγής αυτού του ήχου μέσω των AirPods σας. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για πράγματα όπως η αναπαραγωγή βίντεο, όπου το βίντεο μπορεί να καθυστερήσει ελαφρώς, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο ήχος έχει παραταχθεί σωστά.

    Εκεί που ο λανθάνουσα κατάσταση γίνεται πρόβλημα, ωστόσο, είναι αυτό που ο Coyle είχε προηγουμένως αναφερθεί ως «απρόβλεπτοι» ήχοι, όπως ειδοποιήσεις, ηχητικά εφέ, κλικ στο πληκτρολόγιο, επεξεργασία ήχου και πολλά άλλα.

    Το αρχικό AirPods Pro προσέφερε σημαντική βελτίωση στην απόδοση λανθάνοντος χρόνου σε σύγκριση με τα αρχικά AirPods. Τα τελευταίας γενιάς AirPods Pro 2 προχωρούν τα πράγματα ακόμα πιο μακριά. Η μεθοδολογία δοκιμών που χρησιμοποιεί ο Coyle αποτελείται από τα ακόλουθα:

    Έχω διατηρήσει κυρίως την ίδια μεθοδολογία δοκιμών με πριν. Συνδέω τα AirPods σε ένα iPad Pro και αγγίζω την οθόνη με ένα Apple Pencil. Χρησιμοποιώ μια συσκευή εγγραφής ήχου για να καταγράψω τον ήχο των φυσικών χτυπημάτων και τον ήχο που προκύπτει και μετά να μετρήσω το χρόνο μεταξύ αυτών των ήχων. Μια διαφορά από τις προηγούμενες δοκιμές είναι ότι αποφάσισα να μετρήσω μόνο τον λανθάνοντα χρόνο κλικ στο πληκτρολόγιο.

    Στο παραπάνω γράφημα, μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Apple στη βελτίωση της καθυστέρησης των AirPods τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τον Coyle, τα AirPods Pro 2 «αποδίδουν περίπου 40 ms καλύτερα από τους προκατόχους τους, με μέση καθυστέρηση 126 ms έναντι των 167 ms του αρχικού».

    Ίσως ένα πιο ενδιαφέρον σημείο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι τα AirPods Pro δεύτερης γενιάς αποδίδουν μόνο 43 ms χειρότερα από τα ενσωματωμένα ηχεία (στα 83 ms). Αυτό υποδηλώνει ότι έως και τα δύο τρίτα του χρόνου μεταξύ του αγγίγματος της οθόνης και της ακρόασης ενός θορύβου προκύπτουν πριν φύγουν τα δεδομένα Bluetooth από τη συσκευή.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.