21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Διαχείριση του sleepimage file στο OS X | Οδηγός

    MacBook-Air-backlit-keyboard

    Σε ανάλυση της χρήσης χώρου στον δίσκο με το Disk Inventory X ή με κάποιο συναφές utility, μπορεί να εντοπίσει κανείς το κρυφό (hidden) “sleepimage” file.

    Ενώ εναλλακτικά το μέγεθος του μπορεί να ελεγχθεί μέσω του Terminal command :

    ls -lh /private/var/vm/sleepimage

    Το sleepimage file λοιπόν είναι ένα αντίγραφο των περιεχομένων στην φυσική μνήμη (RAM) του συστήματος πριν το Mac μεταπέσει σε sleep mode. Όταν δε ξυπνήσει το περιεχόμενο του file μεταφέρεται πίσω στην RAM ώστε το Mac να επανέλθει στην ίδια κατάσταση (state) πριν από το sleep.

    Το μέγεθος του file μπορεί να φθάσει ακόμη και αυτό της εγκατεστημένης RAM, κάτι απόλυτα φυσιολογικό που δεν πρέπει να σας ανησυχεί.

    Όταν όμως το μέγεθος του file υπερβεί το μέγεθος της RAM, τότε πιθανόν να έχει αλλοιωθεί ενώ μπορεί να προκαλεί κολλήματα, εμφάνιση του beach ball και συναφή.

    Μεριμνώντας λοιπόν πρωτύτερα για ένα Time Machine backup μπορείτε να διαγράψετε το file με το Terminal command και αφού πιστοποιηθείτε, ενώ θα αναδημιουργηθεί την επόμενη φορά που το Mac θα μπει σε sleep mode.

    sudo rm /private/var/vm/sleepimage

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Πηγή: Macnotes.gr

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles