17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Διαφημιστές σε ‘πανικό’ καθώς το 75% των iOS χρηστών δεν θέλουν να γίνεται καταγραφή τους

    Μια νέα αναφορά κάνει λόγο πως το 75% των iOS 14 χρηστών αρνούνται να καταγράφονται χάρη στο νέο App Tracking Transparency χαρακτηριστικό της Apple, οδηγώντας έτσι τους διαφημιστές σε πανικό.

    Από το Bloomberg:

    “Το νέο χαρακτηριστικό της Apple που έγινε διαθέσιμο στο iOS στα iPhones στις αρχές Ιουνίου ζητάει από τους χρήστες συγκεκριμένα αν θέλουν να γίνεται καταγραφή των ενεργειών τους στο διαδίκτυο ή όχι. Οι περισσότερο λένε λοιπόν όχι με μόλις το 25% αυτών να δίνει την συγκατάθεση του για μια τέτοια ενέργεια. Αυτό έχει ως άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην βασική πηγή δεδομένων της βιομηχανίας της διαφήμισης.”

    Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι διαφημιστές ανησυχούν πως χάνουν πρόσβαση σε μερικά από τα πιο πολύτιμα στοχευμένα δεδομένα τους και πως ήδη έχουν δει σημαντική πτώση στην στοχευμένη διαφήμιση.

    Επίσης γίνεται αναφορά στους διαφημιστές μέσω Facebook που είναι από τους πρώτους που δέχτηκαν αυτό το πλήγμα μιας και μέσα από τις διαφημιστικές καμπάνιες τους πλέον είναι δύσκολο να γίνει καταγραφή των πωλήσεων που κάνουν οι πελάτες.

    Μάλιστα οι αλλαγές που έφερε η Apple έχει οδηγήσει σε μείωση των κερδών από τις διαφημίσεις σε ένα εύρος του 30-40% ήδη.

    Η Facebook από την πλευρά της είναι έξαλλη με αυτή την κατάσταση τονίζοντας πολλές φορές πως αυτές οι αλλαγές θα καταστρέψουν την βιομηχανία των διαφημίσεων φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να μιλήσει και για ένα μέλλον που θα χρεώνει την πρόσβαση στις Facebook και Instagram εφαρμογές!

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.