17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Το διαστημικό πρόγραμμα του Apollo αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Jony Ive

    jonny_ive111

    Όταν έχεις σχεδιάσει μερικά από τα πιο επιτυχημένα καταναλωτικά προϊόντα στην σύγχρονη ιστορία που αλλού μπορεί να πάρεις έμπνευση παρά να κοιτάξεις ψηλά.

    Ένα από τα ενδιαφέρων στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η συνέντευξη και το προφίλ του Jonathan Ive στο The New Yorker είχε να κάνει με το διαστημικό πρόγραμμα Apollo και συγκεκριμένα ο σχεδιασμός της στολής των αστροναυτών.

    Η ίδια η στολή δεν αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Ive όσο η δουλειά και η σκέψη που χρειάστηκε για την δημιουργία της.

    Ο Ive αναφέρει πως βλέποντας το ντοκιμαντέρ του Discovery Channel Moon Machine που αφορούσε τις δυσκολίες του διαστημικού προγράμματος Apollo βρήκε ένα κοινό έδαφος με την δουλειά του. Οι μηχανικοί της Nasa δεν είχαν ιδέα ποιοι ήταν οι στόχοι ή το τι θα έπρεπε να είναι ιδανικό για την στολή τον αστροναυτών. Έτσι λοιπόν σιγά σιγά σχεδιάσαν το πρωτότυπο και μετά άρχισαν να προσθέτουν πάνω σε αυτό διάφορες καινοτομίες την μια πίσω από την άλλη μέχρι που έμειναν ικανοποιημένοι πλήρως με το αποτέλεσμα.

    Συγκεκριμένα ο Ive ανέφερε:

    “Ήταν η διαπίστωση της δημιουργίας μιας στολής για τους αστροναύτες αλλά ήταν πολύ δύσκολο μιας και δεν ήξεραν καν ποιοι ήταν οι στόχοι τους. Κάπως έτσι δουλεύει πολλές φορές και το στούντιο σχεδίασης μας. Η δημιουργία ενός προϊόντος μας χρειάζεται την μια καινοτομία μετά την άλλη χωρίς αρχικά να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα αλλά μόνο την ανάγκη να δημιουργήσουμε κάτι εντελώς νέο”

    Παρακάτω δείτε το κλιπ στο οποίο αναφέρθηκε ο Ive.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles