20.9 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Διαρροή δείχνει πως η σειρά iPhone 14 Pro θα έχει μια εντυπωσιακή αυτονομία

    Ένας leaker στο Twitter με το όνομα iHacktu ileaks, ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τις προδιαγραφές για τα επερχόμενα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

    Σύμφωνα λοιπόν με το tweet από το iHacktu ileaks, η Apple εστιάζει στην κυκλοφορία των δύο premium μοντέλων iPhone του 2022 με σημεία αναφοράς Antutu πάνω από 896.000 το καθένα, που θα ήταν κοντά στους 60.000 βαθμούς Antutu ή 7% υψηλότερα από τα αποτελέσματα αναφοράς που πέτυχαν τα περσινά μοντέλα.

    “GPU + 35%” και “CPU + 42%” αναφέρει χαρακτηριστικά, κάνοντας προφανώς μια σύγκριση μεταξύ του αναμενόμενου τσιπ A16 για τα μοντέλα iPhone 14 Pro με το A15 που βρέθηκε στο iPhone 13 Pro και το iPhone 13 Pro Max. Αυτός ο ισχυρισμός έχει ήδη προσελκύσει την περιφρόνηση από άλλους tipsters όπως ο LeaksApplePro που εκτιμά ότι η αύξηση της απόδοσης της CPU θα κυμαίνεται πιθανότερα γύρω στο +15%.

    Αλλά αυτή είναι μόνο η μισή ιστορία. Τι γίνεται με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας; Συνήθως τον επόμενο χρόνο μετά από μια σημαντική αύξηση της μπαταρίας του iPhone, η Apple βγάζει το πόδι της από το πεντάλ και αφήνει τα πράγματα να ηρεμήσουν προτού επανεκκινήσει την αύξηση της χωρητικότητας της μπαταρίας. Για παράδειγμα, το iPhone XS Max είχε μπαταρία 3300 mAh, η οποία αυξήθηκε κατά 20,3% στα 3969 mAh για το iPhone 11 Pro Max.

    Ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας στο iPhone 12 Pro Max του επόμενου έτους μειώθηκε στην πραγματικότητα κατά 7,1% στα 3687 mAh, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας παρέμεινε σχεδόν σταθερή χάρη στη χρήση του νέου τότε κόμβου διεργασίας 5nm της TSMC που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του chipset Apple A14 Bionic. Συνήθως, όταν συγκρίνουμε τσιπ, ένας μικρότερος κόμβος διεργασίας σημαίνει ότι μπορούν να ενσωματωθούν περισσότερα τρανζίστορ σε ένα σετ chip. Και με περισσότερα τρανζίστορ ενσωματωμένα σε ένα τσιπ, τόσο πιο ισχυρό και ενεργειακά αποδοτικό είναι το εν λόγω τσιπ.

    Το επόμενο έτος, η Apple αύξησε και πάλι τη χωρητικότητα της μπαταρίας για το iPhone 13 Pro Max στα 4352 mAh, μια αύξηση 18%. Αυτή η αύξηση έκανε το iPhone 13 Pro Max το πρώτο iPhone που διαθέτει μπαταρία με χωρητικότητα μεγαλύτερη από 4000 mAh και έδωσε στη συσκευή μια από τις μπαταρίες smartphone με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του 2021.

    Ωστόσο, το iPhone 14 Pro Max αναμένεται να κερδίσει άλλες δύο ώρες και 10 λεπτά διάρκεια ζωής της μπαταρίας σύμφωνα με τον tipster. Οι δοκιμές μπαταρίας του iPhone 13 Pro Max δείχνουν ότι η μπαταρία διαρκεί 25 ώρες κατά το streaming βίντεο. Όπως αναφέρει, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 27 ώρες και 10 λεπτά με το iPhone 14 Pro Max.

    Άλλες ενημερώσεις για το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max φημολογείται ότι θα αφορούν τη νέα συστοιχία πίσω κάμερα, ενώ η αύξηση της απόδοσης της CPU στο chipset A16 Bionic φημολογείται ότι είναι 42%, με αύξηση 35% για την GPU του A 16 Bionic.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.