24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Διέρρευσαν τα προσωπικά σας δεδομένα από την Facebook; Διαβάστε πώς να το ελέγξετε

    Όπως σας ενημερώσαμε μέσα στο σαββατοκύριακο είχαμε ακόμη μια διαρροή προσωπικών δεδομένων από την Facebook, συμπεριλαμβανομένων τηλεφωνικών αριθμών, ονοματεπωνύμων και ημερομηνιών γέννησης. Υπάρχει πλέον τρόπος να δείτε αν τα προσωπικά σας αυτά δεδομένα διέρρευσαν.

    Παρασκήνιο

    Αν και η είδηση για την διαρροή αυτή έγινε τις προηγούμενες μέρες η πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα πραγματοποιήθηκε πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο και είχε αναφερθεί από την εταιρεία ασφαλείας Hudson Rock.

    Η Facebook από την πλευρά της αναγνώρισε αυτή την διαρροή αλλά τόνισε πως είχε γίνει το 2019 και όχι το 2020. Το Business Insider κατόπιν το επιβεβαίωσε και αυτό με την σειρά του.

    Το TNW αναφέρει σήμερα πως το haveibeenpwned.com έχει ένα αντίγραφο αυτών των δεδομένων που διέρρευσαν και μπορείτε να δείτε αν έχουν παραβιαστεί και τα δικά σας με τον εξής τρόπο:

    • Πηγαίνετε στο haveibeenpwned.com 
    • Βάλτε το email σας
    • Αν το email σας και τα στοιχεία σας έχουν διαρρεύσει θα δείτε μια ειδοποίηση που θα σας αναφέρει να αλλάξετε κωδικό και να ενεργοποιήσετε την ασφάλεια δύο παραγόντων. Επίσης μπορείτε να δείτε και άλλες διαρροές που μπορεί να είναι συνδεμένες με αυτό το email που θα δώσετε

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.