17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Δεν μπορείτε να διαγράψετε φωτογραφικά άλμπουμ στο iPhone/iPad; Μάθετε το πως και το γιατί | Οδηγός

    Screen Shot 2014-08-17 at 1.02.15 PM

    Η Photos εφαρμογή  έρχεται προ εγκατεστημένη με κάθε iPhone και iPad και σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες σας καθώς και να τις οργανώνετε σε διάφορα άλμπουμ. Πάραυτα δεν είναι λίγοι εκείνοι οι χρήστες που μπερδεύονται σε ότι έχει να κάνει με την διαχείριση των άλμπουμ. Πιο συγκεκριμένα δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί κάποια άλμπουμ φωτογραφιών μπορούν να διαγραφούν ενώ κάποια άλλα όχι.

    Αν έχετε αυτή την απορία και σας έχει προβληματίσει διαβάστε τις εξηγήσεις που σας δίνουμε παρακάτω:

    Αρχικά να τονίσουμε πως αν και οι περισσότεροι από εμάς συγχρονίζουν τα δεδομένα τους μέσω iCloud κάποιοι χρησιμοποιούν και σε καθημερινή βάση το iTunes για το ψηφιακό περιεχόμενο τους. Ειδικά αν κάνετε το δεύτερο αυτό αποτελεί ένα βασικό λόγο για να σας δημιουργηθούν προβλήματα.

    Φωτογραφικά άλμπουμ που έχουν δημιουργηθεί στο iOS 

    ios_albums_delete_screens

    Αν έχετε δημιουργήσει ένα άλμπουμ στο iOS κάνοντας tap στο σύμβολο της πρόσθεσης, +, και μετέπειτα προσθέσατε φωτογραφίες σε αυτό, μπορείτε εύκολα να κάνετε tap στο edit και να διαγράψετε αυτό το άλμπουμ όποτε εσείς το κρίνεται απαραίτητο. Κάνοντας διαγραφή το άλμπουμ ΔΕΝ θα διαγράψει τις φωτογραφίες σας από το iPhone ή το iPad. Κάνει διαγραφή μόνο αυτό το συγκεκριμένο άλμπουμ. Οι ίδιες οι φωτογραφίες θα παραμείνουν στις συλλογές σας, σε άλλα άλμπουμ, και στο Photo Stream σας.

    Φωτογραφικά άλμπουμ που αυτόματα έχουν δημιουργηθεί στο iOS

    ios_generated_albums_screens

     

    Νεότερες εκδόσεις του iOS αυτόματα κατηγοριοποιούν κάποιες φωτογραφίες σας σε άλμπουμ. Για παράδειγμα όλες οι πανοραμικές φωτογραφίες σας μπορούν να βρεθούν σε ένα άλμπουμ όπως επίσης και όλα τα slow motion βίντεο σας. Αυτά τα άλμπουμ ΔΕΝ μπορούν να διαγραφούν από τον χρήστη.

    Φωτογραφικά άλμπουμ συγχρονισμένα από το Mac ή το PC σας

    mac_albums_photos_app_screens

    Αν συνδέσετε το iPhone ή το iPad σας στον υπολογιστή σας για να μεταφέρετε υπάρχον φωτογραφίες μέσω του iTunes, τότε αυτά τα άλμπουμ ΔΕΝ μπορείτε να τα διαγράψετε. Αν θέλετε να τα διαγράψετε ή να διαγράψετε συγκεκριμένες φωτογραφίες μέσα σε αυτά θα πρέπει να το κάνετε μέσα από το iTunes εκ νέου. Για παράδειγμα αν θέλετε να διαγράψετε συγκεκριμένες φωτογραφίες από ένα τέτοιο άλμπουμ θα πρέπει να τις διαγράψετε από το άλμπουμ που βρίσκεται στον υπολογιστή σας και μετέπειτα να κάνετε νέο συγχρονισμό με το iTunes. Αν θέλετε να διαγράψετε συγκεκριμένο άλμπουμ θα πρέπει να το κάνετε uncheck από το iTunes και εν συνεχεία να προβείτε σε συγχρονισμό.

    Φωτογραφικά άλμπουμ που έχουν δημιουργηθεί από εφαρμογές στο App Store

    snapseed_album_iphone_screens

    Κάποια άλμπουμ που θα βρείτε στην συσκευή σας έχουν δημιουργηθεί από εφαρμογές τρίτων. Κάποιες από αυτές τις εφαρμογές δίνουν την δυνατότητα στον χρήστη να απενεργοποιήσει την αυτόματη δημιουργία άλμπουμ ενώ κάποιες άλλες πάλι όχι. Για παράδειγμα η εφαρμογή Snapseed δημιουργεί αυτόματα το δικό της φωτογραφικό άλμπουμ. Αν και αυτό κάποιοι μπορεί να το βρουν βολικό κάποιους μπορεί να τους ενοχλήσει. Στην δεύτερη περίπτωση μπορείτε να πάτε στο  Settings > Snapseed για να απενεργοποιήσετε αυτή την συμπεριφορά.

    Το μέλλον – iOS 8 και OS X Yosemite 

    Αν και όπως μπορείτε να καταλάβετε από πάνω κάποιοι θα εκνευριστούν με όλες αυτές τις λειτουργίες τα ευχάριστα νέα είναι πως η Apple φέρνει αλλαγές στην διαχείριση των φωτογραφιών στο iOS 8. Πέρα από αυτό θα έχουμε και μια νέα εφαρμογή φωτογραφιών για το Mac που θα αντικαταστήσει το iPhoto και το Aperture μέσα στο 2015.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles