23.7 C
Athens
Monday, May 6, 2024
More

    Γιατί το FBI λέει ότι πρέπει να αποφεύγετε τους δημόσιους φορτιστές τηλεφώνων σε αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα

    Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει το πρόβλημα με την ονομασία στο εξωτερικό «juice jacking» να αυξάνεται σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης για τηλέφωνα και άλλες συσκευές. Τώρα το FBI θεωρεί τον κίνδυνο αυτό τόσο υψηλό που λέει στους Αμερικανούς να αποφεύγουν εντελώς τη χρήση δημόσιων φορτιστών σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα.

    Το ονομαζόμενο juice jacking είναι όταν οι χάκερ εγκαθιστούν κακόβουλο κώδικα σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης για να διαβάσουν και να κλέψουν δεδομένα από κινητές συσκευές καθώς και να τις παρακολουθήσουν. Αν και είναι πιο πιθανό να επηρεάσει τα smartphone Android από το iPhone και το iPad, τα τελευταία δεν είναι ανίκητα σε τέτοιες επιθέσεις.

    Όπως λοιπόν μπορείτε να φανταστείτε, το FBI τονίζει ότι η πιο ασφαλής κίνηση είναι να χρησιμοποιήσετε το δικό σας φορτιστή και μια πρίζα αντί για μια δημόσια θέση φόρτισης (που περιλαμβάνει τα δικά της καλώδια).

    Μια άλλη εύχρηστη επιλογή είναι να έχετε μαζί σας μια ένα powerbank ή ένα battery pack, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για τη σύνδεση σε πρίζες, αποφεύγοντας τους δημόσιους φορτιστές.

    Για το iPhone και το iPad, ένα από τα μέτρα ασφαλείας που μπορούν να αποτρέψουν το jacking είναι το “Trust this Computer?” όταν μια εξωτερική συσκευή ή σε αυτήν την περίπτωση κακόβουλος κώδικας προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα. Ωστόσο, ορισμένοι ανυποψίαστοι χρήστες μπορεί να πατήσουν “Trust” από συνήθεια ή χωρίς να το σκεφτούν.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.