17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Γιατί ο Tim Cook δήλωσε πως είναι παρανοϊκός στην τηλεφωνική του συνέντευξη στο Mad Money

    mad-money-500x273

    Όλα έδειχναν να κυλάνε ομαλά στην οικονομικού περιεχομένου τηλεοπτική  εκπομπή του CNBCs  Mac Money μέχρι που ο παρουσιαστής δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον “Tim in California”. Ναι όπως καταλαβαίνετε στην άλλη γραμμή βρισκόταν ο Tim Cook.

    Αρχικά ο Cook και αφού συνεχάρη τον παρουσιαστή για τα 10 χρόνια της εκπομπής του μίλησε για μια σειρά από άλλα θέματα.

    Παρακάτω σας έχουμε το βίντεο με αυτή την συνομιλία (είναι σε Flash) αλλά επειδή μπορεί να μην παίζει στον πλοηγό σας για αυτό τον λόγο αποσπασματικά σας έχουμε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης αυτής:

    Cramer: Ο ανταγωνισμός, πιστεύεις πως το έχετε αφήσει πίσω ή κάθε μέρα πας στην δουλειά σου και λες κάποιος μπορεί να έχει δημιουργήσει κάτι καλύτερο;

    Cook: Είμαστε πάντα παρανοϊκοί. Ζούμε σαν παρανοϊκοί. Αυτό γιατί πάντα θέλουμε το καλύτερο δυνατό προϊόν και έτσι αν δεν έχουμε να κερδίσουμε κάποιον ανταγωνιστή σε κάτι γιατί είμαστε οι καλύτεροι εκείνη την στιγμή τότε προσπαθούμε να κερδίσουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς και να κάνουμε ακόμη καλύτερο κάτι το οποίο έχουμε ήδη στην αγορά.

    Cramer: Επέτρεψε μου να σε ρωτήσω το προς τα που πηγαίνουν τα πράγματα. Γνωρίζω για το αυτοκίνητο, το σπίτι – Πιστεύεις πως αυτά είναι τα επόμενα σύνορα που θα ξεπεράσετε ή μου διαφεύγει κάτι; Ίσως δεν σκέφτομαι πολύ μεγάλα;

    Cook: Νομίζω αυτά τα δύο που ανέφερες είναι τα δύο μεγάλα που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό θέμα συζήτησης. Νομίζω πως η υγεία μπορεί να είναι το μεγαλύτερο όλων, μιας και για χρόνια οι άνθρωποι βασιζόντουσαν απαραιτήτως σε κάποιον άλλο για την σωματική τους κατάσταση. Πλέον με αυτές τις συσκευής έχουμε μια στροφή μιας και ο καθένας μπορεί να διαχειριστεί και να καταγράψει την δική του υγεία και σωματική κατάσταση. Νομίζω λοιπόν πως αυτή η αγορά δεν έχει εξελιχθεί ακόμη όπως πρέπει.

    Cramer: Ο καρδιολόγος μου μου είπε πως κατά την διάρκεια της ζωής μου θα δω από την Apple ένα smartwatch που θα μπορεί να καταγράφει τον διαβήτη, την πίεση του αίματος ακόμη ίσως να εντοπίζει και τον καρκίνο μιας και έχετε ένα υπέροχο σύστημα εφαρμογών που μπορεί στο μέλλον να υποστηρίξει τέτοιες προσπάθειες. Νομίζεις πως θα δω κάτι τέτοιο να πραγματοποιείται;

    Cook: Είμαι βεβαίως πως ναι. Αν ανακαλύψουμε και βρούμε φαρμακευτικές λύσεις για κάποια από τις ασθένειες που ανέφερες τότε αυτόματα θα ανεβάσουμε κατά πολύ τον μέσο όρο ζωής του ανθρώπου από ότι σήμερα, έτσι θα μπορούμε να βλέπουμε την εκπομπή σου και μετά από 50 χρόνια από τώρα.

    Τέλος να αναφέρουμε πως ο Tim Cook δεν παρέλειψε να αναφέρει όταν ερωτήθηκε πως δεν περνάει ούτε μια μέρα που να μην σκέφτεται τον φίλο και συνεργάτη του Steve Jobs και πως τόσο ο ίδιος όσο και όλοι στην Apple έχουν ένα μεγάλο μέρος του πάντα μαζί τους μιας και ο Steve κατάφερε να περάσει το DNA του στις βάσεις της εταιρείας.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles