21.1 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Apple καθυστερεί την κυκλοφορία του headset μικτής πραγματικότητας

    Περιμέναμε για πολύ καιρό τα headsets μικτής πραγματικότητας της Apple. Η Apple δεν έχει καν ανακοινώσει επίσημα τη συσκευή, αλλά έχουν κυκλοφορήσει πολλές φήμες για αυτήν. Ενώ οι αναλυτές ισχυρίζονταν ότι το προϊόν θα παρουσιαζόταν στις αρχές του 2023, μια πρόσφατη αναφορά υποδηλώνει ότι η Apple αποφάσισε να καθυστερήσει την ανακοίνωσή της μέχρι το WWDC 2023. Και να γιατί αυτό είναι καλό.

    Παρόλο που η Apple εργάζεται πάνω σε αυτό για χρόνια, η εταιρεία φέρεται να αντιμετωπίζει ορισμένες τεχνικές προκλήσεις με το προϊόν. Άλλωστε, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Apple κατασκευάζει μια συσκευή ειδικά για AR/VR.

    Όχι μόνο αυτό, οι φήμες δείχνουν ότι το υλικό θα είναι αρκετά προηγμένο και πολύπλοκο. Τα headsets της Apple αναμένεται να έχουν δύο οθόνες 4K micro-LED, κάμερες υψηλής ανάλυσης, προηγμένους αισθητήρες για ανίχνευση κίνησης και χειρονομιών και το τσιπ M2. Η τοποθέτηση όλων αυτών σε ένα φορητό αξεσουάρ σίγουρα δεν είναι εύκολη και δεν θα είναι ούτε φθηνή.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, τα headsets AR/VR της Apple θα κοστίζουν περίπου 3.000 $. Για να πείσει τους ανθρώπους να αγοράσουν ένα τόσο ακριβό προϊόν, η Apple έχει επίσης αναπτύξει ορισμένες αποκλειστικές λειτουργίες. Για παράδειγμα, οι χρήστες θα μπορούν να συνομιλούν με άλλους σε ένα εικονικό σύμπαν μέσω του FaceTime. Η συσκευή θα λειτουργεί επίσης ως εξωτερική οθόνη για Mac.

    Αλλά αυτές οι αναφορές υποδηλώνουν επίσης ότι τα πρωτότυπα της Apple απέχουν πολύ από το να προσφέρουν μια καλή εμπειρία χρήστη. Για να μην κάνει τη συσκευή τόσο βαριά, η Apple θα είχε επιλέξει να χρησιμοποιήσει δύο εξωτερικές μπαταρίες που έχουν το μέγεθος ενός iPhone η καθεμία. Ωστόσο, τα headsets δεν αναμένεται να λειτουργήσουν για περισσότερες από δύο ώρες αυτονομίας. Ορισμένες πηγές που είναι εξοικειωμένες με το έργο είπαν επίσης ότι η συσκευή δεν είναι ακριβώς άνετη στη χρήση.

    Πολλές πηγές τόνισαν ότι η Apple είχε σχέδια να ανακοινώσει την συσκευή κάποια στιγμή μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου. Ωστόσο, ο Mark Gurman του Bloomberg ανέφερε σήμερα ότι η Apple απέσυρε αυτό το σχέδιο. Αντίθετα, η εταιρεία στοχεύει τώρα να το ανακοινώσει τον Ιούνιο στο WWDC 2023.

    Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις τελευταίες φήμες, η καθυστέρηση της ανακοίνωσης μπορεί να καταλήξει να είναι καλό τόσο για την Apple όσο και για τους καταναλωτές. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά που έχουμε ακούσει, η εταιρεία χρειάζεται σίγουρα περισσότερο χρόνο για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης τους. Θα είναι σίγουρα μια μεγάλη ανακοίνωση, αλλά δεν θα φαίνεται καλό για την Apple να κυκλοφορήσει ένα τόσο ακριβό προϊόν που έχει πολλά ελαττώματα.

    Ταυτόχρονα, αυτό θα δώσει επίσης στην Apple περισσότερο χρόνο για να παράγει περισσότερες μονάδες. Φυσικά κανείς δεν περιμένει ότι ένα προϊόν 3.000 δολαρίων θα είναι επιτυχία. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα των φημολογούμενων headsets, η Apple μπορεί να δυσκολευτεί να παράγει ακόμη και μερικές χιλιάδες μονάδες από αυτά.

    Υπάρχει επίσης το γεγονός ότι μια ανακοίνωση όπως αυτή ταιριάζει απόλυτα με το WWDC, το οποίο είναι ένα συνέδριο προγραμματιστών. Όπως έγραψα προηγουμένως, η Apple χρειάζεται περισσότερο από ποτέ προγραμματιστές για να κάνουν αυτό το προϊόν ελκυστικό. Τι καλύτερο χρόνο για να ανακοινώσετε μια νέα συσκευή και ταυτόχρονα να επιτρέψετε στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε αυτήν από το WWDC;

    Η Apple μπορεί επίσης να έχει επιλέξει να περιμένει λίγο περισσότερο λόγω των στρατηγικών της αγοράς. Καμία από τις συσκευές AR/VR που παρουσιάστηκαν από άλλες εταιρείες δεν έχει γίνει επιτυχημένη μέχρι στιγμής και η Apple θα μπορούσε να θέλει να κατανοήσει καλύτερα αυτήν την αγορά και τους πιθανούς πελάτες της.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.