16.7 C
Athens
Saturday, May 4, 2024
More

    Αυτή η νέα δυνατότητα του iOS 16 θα “σκοτώσει” τους κωδικούς πρόσβασης για πάντα, σύμφωνα με την Apple

    Η Apple είναι έτοιμη να απαλλαγεί από τους κωδικούς πρόσβασης με την εισαγωγή των passkeys. Η νέα λειτουργία του iOS 16 ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο φετινό WWDC και τώρα τα στελέχη της Apple μοιράζονται περισσότερα γι’ αυτήν.

    Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Tom’s Guide, ο Kurt Knight, ανώτερος διευθυντής μάρκετινγκ προϊόντων πλατφόρμας στην Apple, και ο Darin Adler, αντιπρόεδρος τεχνολογιών διαδικτύου στην Apple, συζήτησαν τη νέα δυνατότητα που αλλάζει το παιχνίδι και πώς θα μπορούσε να κάνει τους κωδικούς πρόσβασης ξεπερασμένους νωρίτερα παρά αργότερα.

    Σύμφωνα με την Apple, οι passkeys θα είναι ευκολότεροι στη χρήση από τους κανονικούς κωδικούς πρόσβασης και θα παρέχουν πρόσθετη ασφάλεια στους χρήστες. Η εναλλαγή σε στο passkeys μοντέλο θα προσφέρει έναν εξαιρετικά απλό και ασφαλή τρόπο σύνδεσης σε εφαρμογές και ιστότοπους σε όλες τις πλατφόρμες — χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσετε κωδικό πρόσβασης. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται παρόμοιο με ένα σύστημα διαχείρισης κωδικού πρόσβασης, όπως το 1Password, στην πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετικό. Με τους passkeys οι χρήστες δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να δημιουργήσουν ή να διαχειριστούν κωδικούς πρόσβασης.

    Τα passkeys της Apple θα χρησιμοποιούν Touch ID ή Face ID για βιομετρική επαλήθευση. Θα α συγχρονίζονται με το iCloud Keychain, το οποίο θα τα κάνει διαθέσιμα σε όλες τις συσκευές Apple, συμπεριλαμβανομένων των iPhone, iPad, Mac και Apple TV με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

    «[Δεδομένου ότι] οι άνθρωποι έχουν σχεδόν πάντα μαζί τους τηλέφωνα, η επαλήθευση Face ID και Touch ID [θα] σας δώσει την ευκολία και τα βιομετρικά στοιχεία που μπορούμε να επιτύχουμε με ένα iPhone», είπε ο Adler. «Δεν χρειάζεται να αγοράσετε άλλη συσκευή, αλλά επίσης δεν χρειάζεται καν να μάθεις μια νέα συνήθεια».

    Επιπλέον, τα passkeys θα καταστήσουν σχεδόν αδύνατο για τους phishers να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς σας λόγω της τεχνολογίας πίσω από τη λειτουργία. Η Apple εξηγεί ότi θα είναι “εγγενώς συνδεδεμένοι με την εφαρμογή ή τον ιστότοπο για τον οποίο δημιουργήθηκαν, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην μπορούν ποτέ να εξαπατηθούν ώστε να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό πρόσβασής τους για να συνδεθούν σε μια κακόβουλη εφαρμογή ή ιστότοπο”.

    Και όταν πρόκειται για το iCloud Keychain, τα passkeys είναι κρυπτογραφημένοι από άκρο σε άκρο, οπότε ακόμη και η Apple δεν μπορεί να τα διαβάσει.

    «Αυτό δεν είναι ένα μελλοντικό όνειρο για αντικατάσταση κωδικών πρόσβασης», πρόσθεσε ο Knight. “Αυτό είναι κάτι που θα είναι ένας δρόμος για την πλήρη αντικατάσταση των κωδικών πρόσβασης και ξεκινά τώρα.”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.