21.9 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Αυτές είναι οι πόλεις που θα έχουν πρώτες 5G στο δίκτυο της COSMOTE

    Η πρώτη βίντεο κλήση μέσω δικτύου 5G έγινε από την COSMOTE και έτσι με αυτό τον τρόπο έγινε και επίσημη πρεμιέρα παρουσίασης του νέου αυτού δικτύου.

    Τα προγράμματα 5G της COSMOTE θα γίνουν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό στις αρχές του 2021 με μια σειρά πόλεων να εντάσσονται στην κάλυψη αυτού του δίκτυου.

    Από την COSMOTE λοιπόν μαθαίνουμε πως έχουν ενεργοποιηθεί σταθμοί 5G σε συγκεκριμένα σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλά και σε επαρχιακές πόλεις όπως Λάρισα, Βόλος, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Καβάλα, Καρδίτσα, Δράμα, Γιαννιτσά, Νάουσα, Ξάνθη, Σέρρες, Ηγουμενίτσα και Μυτιλήνη.

    Ο πάροχος αναφέρει πως πρόσβαση στο δίκτυο 5G θα έχουν όλοι οι συνδρομητές του, ιδιώτες και επιχειρήσεις χωρίς κάποια επιπλέον επιβάρυνση και ανεξάρτητα από τι συμβόλαιο έχουν (συμπεριλαμβάνεται και η καρτοκινητή). Η μόνη προϋπόθεση είναι να έχουν ένα πιστοποιημένο 5G smartphone.

    Η τεχνολογία 5G

    Η τεχνολογία 5G δεν αποτελεί απλά την επόμενη γενιά ασύρματης επικοινωνίας, αλλά εγκαινιάζει μια εποχή υψηλών ταχυτήτων και απεριόριστων δυνατοτήτων. Πρόκειται για μία από τις ταχύτερες και πιο αξιόπιστες τεχνολογίες έως σήμερα και μελλοντικά θα αλλάξει θεαματικά τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε, αφού σχεδιάστηκε για να ικανοποιεί τις καθημερινά αυξανόμενες τεχνολογικά απαιτήσεις, με χαρακτηριστικά που καμία άλλη τεχνολογία δεν είχε έως σήμερα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.