23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Αυτά είναι τα 5 χαρακτηριστικά που ΔΕΝ θα δούμε στο iPhone 13 φέτος

    Τα iPhone 13 αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες. Οι φήμες συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους κάθε μέρα πλέον και έτσι σήμερα σας έχουμε συλλέξει 5 χαρακτηριστικά που δεν περιμένουμε να δούμε στα 2021 iPhones.

    Ένα νέο σχεδιασμό

    Το notch στα iPhone 13 θα είναι λογικά μικρότερο για πρώτη φορά από την μέρα εμφάνισης του στο iPhone X πίσω το 2017 αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Apple θα δώσει στην συσκευή μια νέα σχεδίαση.

    Οι φήμες θέλουν τα νέα iPhone να μοιάζουν πάρα πολύ στην iPhone 12 σειρά με μόνες αλλαγές το μικρότερο notch καθώς και η τοποθέτηση των καμερών σε συγκεκριμένα μοντέλα.

    September iPhone 13 launch

    Ένα Touch ID κάτω από την οθόνη

    Πάρα πολλοί χρήστες αγαπούν το Touch ID και με το γεγονός πως η πανδημία μας υποχρεώνει να φοράμε μάσκες προστασίας θα αποτελούσε μια πολύ εύχρηστη λύση.

    Δυστυχώς οι χρήστες όμως δεν θα δουν ένα Touch ID κάτω από την οθόνη ή ένα Touch ID σε πλευρικό κουμπί των iPhone 13. Σύμφωνα με τον πάντα αξιόπιστο Mark Gurman του Bloomberg η Apple όντως έκανε τεστ με μια τέτοια τεχνολογία για το iPhone αλλά τελικά αποφάσισε να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

    iPhone 13 χωρίς θύρες

    A fully wireless iPhone is inevitable

    Όταν η Apple παρουσίασε την MagSafe συνδεσμολογία με την iPhone 12 σειρά πολλοί θεώρησαν πως αυτό ήταν μια απόδειξη πως ένα iPhone χωρίς θύρες θα έρθει σύντομα.

    Ένα τέτοιο iPhone φημολογήθηκε για το 2021 αλλά τελικά μάλλον δεν θα το δούμε φέτος. Έτσι είναι πιθανό αυτή η υλοποίηση να έρθει με το iPhone 14 το 2022 πλέον που μπορεί να είναι το πρώτο iPhone χωρίς μια Lightning θύρα.

    USB-C υποστήριξη

    Δεν θα έχουμε ένα iPhone χωρίς θύρες φέτος και δεν θα έχουμε επίσης και ένα iPhone με μια USB-C συνδεσμολογία. Παρά το γεγονός πως τα MacBooks, iPad Pro και iPad Air έρχονται με μια USB-C θύρα η Apple θα παραμείνει με την Lightning συνδεσμολογία στο iPhone μάλλον και φέτος όπως ανέφερε και ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo.

    Έναν Mac επεξεργαστή στο iPhone 13

    M1 MacBook battery life

    Μιας και η Apple έδωσε τον M1 επεξεργαστή στο iPad Pro κάποιοι θεώρησαν πως μπορεί να γίνει το ίδιο και στα iPhone και έτσι φέτος να έχουμε το πρώτο M1 iPhone.

    Φέτος όμως αναμένουμε να δούμε τον A15 Bionic επεξεργαστή στα iPhone 13 με τις φήμες να θέλουν αυτό το chip να είναι μιας 5nm αρχιτεκτονικής όπως και ο προκάτοχος του. Η διαφορά θα είναι πως θα υπάρχει μια 5nm+ τεχνολογία σε αυτό τον επεξεργαστή που θα βελτιώσει τις αποδόσεις.

    Να τονίσουμε εδώ πως η M σειρά επεξεργαστών της Apple είναι βασισμένη στην A σειρά της και έτσι οι MacBook επεξεργαστές είναι βασισμένοι στους iPhone επεξεργαστές και όχι το ανάποδο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.