20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Αναφορές για hack σε χρήστες jailbreak και η απάντηση της Pangu

    5-reasons-why-you-shouldnt-jailbreak

    Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που περιμέναν το iOS 9.3.3 jailbreak, και η ομάδα της Pangu, φρόντισε να κάνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα.

    Πολλές αναφορές όμως σήμερα κάνουν λόγο πως κάποιοι που κάναν jailbreak την συσκευή τους είδαν λογαριασμούς τους να παραβιάζονται από τρίτους.

    Οι χρήστες που παραβιάστηκαν οι λογαριασμοί τους είχαν χρησιμοποιήσει το PPHelper εργαλείο. Έτσι μια πιθανότητα είναι πως το εργαλείο αυτό κατά την εγκατάσταση του περιέχει κάποιο κώδικα που επιτρέπει αυτή την πρόσβαση σε τρίτους.

    Λογαριασμοί που φάνηκαν να επηρεάζονται σε jailbroken συσκευές με άγνωστους να έχουν πρόσβαση σε αυτούς είναι οι:

    • Facebook
    • PayPal
    • Credit και Debit λογαριασμοί

    Ο Saurik ο δημιουργός του Cydia ανέφερε πως εμπιστεύεται την ομάδα της Pangu και το εργαλείου τους.

    I don’t particularly like the concept of installing the 25PP tool, as Chinese companies tend to have software that is pretty intrusive and even “combative” against competitor’s software, and in general I am concerned about the way people do signature stuff which is why I worked so hard to make Impactor be able to do all the signing and communication locally.

    Η επίσημη απάντηση της ομάδας της Pangu δεν άργησε και αναφέρουν χαρακτηριστικά:

    Screen Shot 2016-07-31 at 21.20.34

    “Γεια σε όλους, αυτό είναι το 4ο εργαλείο της ομάδας μας κάτι το οποίο σημαίνει πως έχουμε ήδη κάποια καλή φήμη παρά το γεγονός πως προερχόμαστε από την Κίνα (Ο Δυτικός κόσμος δεν χρησιμοποιεί συχνά προγράμματα από την Ασία). Αν κάποιος πιστεύει πως κάνουμε hacking λογαριασμούς χρηστών αυτό μας κάνει να είμαστε ιδιαίτερα λυπημένοι. Επίσης δεν έχουμε ούτε μια αναφορά από κάποιο χρήστη στην Κίνα που να παραβιάστηκε κάποιος λογαριασμός του μετά το jailbreak. Ρωτάμε λοιπόν τους χρήστες που είδαν τους λογαριασμούς τους να παραβιάζονται να μας πούμε ποια έκδοση του εργαλείου αρχικά χρησιμοποιήσαν; Θέλουμε να βρούμε την πηγή του κακού το συντομότερο δυνατό. Επίσης η ομάδα πίσω από την 25pp αναφέρουν πως δεν έχουν κάποιο θέμα η εικόνα για αυτές τις παραβιάσεις”

    Δεν χρειάζεται λοιπόν πανικός και ούτε σημαίνει πως όσοι από εσάς έχετε κάνει jailbreak έχετε κίνδυνο παραβιάσεις των λογαριασμών σας. Απλά να θυμάστε πάντα πως κάθε φορά που κάνετε jailbreak την συσκευή σας ρίχνετε τα τοίχοι ασφαλείας της Apple και έτσι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ασφάλεια της συσκευής σας από εκεί και έπειτα είστε εσείς. Να κάνετε λοιπόν jailbreak με σύνεση και μείνετε μακριά από σπασμένα repos κλπ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles