21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Αναφορά: Η Apple θα «επανεξετάσει» την Ανάπτυξη AI

    Η Apple σχεδιάζει να «επανεξετάσει» την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με την ταϊβανέζικη δημοσίευση της αλυσίδας εφοδιασμού DigiTimes.

    Η αναφορά δείχνει ότι το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη τεχνητή νοημοσύνη που καταλύεται από το ChatGPT έχει παρακινήσει μια επαναξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσεται η τεχνολογία σε μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, η Meta και η Amazon. Αυτές οι εταιρείες υποτίθεται ότι καταβάλλουν προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι η Microsoft δεν θα διατηρήσει το προβάδισμά της στην τεχνητή νοημοσύνη. Η Apple και η Tesla, ειδικότερα, λέγεται ότι επανεξετάζουν την προσέγγισή τους στο AI.

    Η τάση πρόκειται να υποκινήσει την ανάπτυξη CPU επόμενης γενιάς βελτιστοποιημένων για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, ισχυρίζονται πηγές της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η Apple έχει ήδη ένα σημαντικό προβάδισμα σε αυτόν τον τομέα όσον αφορά την τοπική επεξεργασία χάρη στο Neural Engine των επεξεργαστών της, αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη αναπτύξει το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για να το εκμεταλλευτεί πλήρως για τη δημιουργία περιεχομένου.

    Μέχρι τώρα, η Apple φαίνεται να είχε ως επί το πλείστον έξω από τον αγώνα ανάπτυξης εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Ενώ η εταιρεία διοργάνωσε πρόσφατα την ετήσια σύνοδο κορυφής AI για τους υπαλλήλους της, οι επόμενες συνεδρίες επικεντρώθηκαν σε πτυχές όπως η υγειονομική περίθαλψη, το απόρρητο και άλλα, αντί για τις δικές της τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.