20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Αναλυτής σχολιάζει το κλειδί της επιτυχίας για το Apple Car και τονίζει πως ο Steve Jobs θα ήταν υπερήφανος με τον Tim Cook

    Στο νεότερο επεισόδιο της σειράς podcasts Apollo Effect η αναλύτρια της Morgan Stanley Katy Huberty συζητάει για το φημολογούμενο Apple Car και πως αυτό μπορεί να φέρει την επανάσταση στην βιομηχανία συνδυάζοντας hardware, λογισμικό και υπηρεσίες. Επίσης τονίζει την άριστη όπως χαρακτηρίζει δουλειά του Tim Cook στην Apple λέγοντας πως ο Steve Jobs θα ήταν περήφανος.

    Apple Car

    Αν και κάποιες αναφορές έδειξαν πως η Apple θα εστιάσει στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας τελικά προς το λογισμικό και της υπηρεσίες για αυτή η Huberty αναφέρει πως η Apple έχει μεγάλη επιτυχία όταν καταφέρνει μια κάθετη υλοποίηση όπως έγινε με το iPhone.

    “Όταν καθίσεις και σκεφτείς τι θα κάνει ένα αυτοκίνητο να ξεχωρίζει στο μέλλον σίγουρα αυτό έχει να κάνει με την δημιουργικότητα και νέες γραμμές παραγωγής. Θα είναι μια κάθετη υλοποίηση με διαφορετικά στοιχεία όπως αυτά του hardware σχεδιασμού, λογισμικού και υπηρεσιών αποκλειστικές για τον χώρο αυτό. Έχει να κάνει και με την εμπιστοσύνη του καταναλωτή και την ασφάλεια που προσφέρει το brand. Σε όλες αυτές λοιπόν τις κατηγορίες η Apple είναι ο ηγέτης.”

    Η Huberty πιστεύει πως μόλις η Apple καταφέρει να φέρει το αυτοκίνητο στα δικά της στάνταρ τότε θα παρουσιάσει και υπηρεσίες για αυτό. Δεν έδωσε κάποια παραδείγματα για αυτό αλλά κάποιος εύκολα μπορεί να φανταστεί ένα Apple Car με πλήρη ενσωμάτωση του Apple Music και ενσωματωμένες οθόνες για τους συνεπιβάτες που θα συνδέονται με την Apple TV+ υπηρεσία αλλά και την Apple Arcade.

    Τον Δεκέμβριο του 2020 o αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo είχε αναφέρει πως ένα Apple Car δεν θα έρθει μέχρι το 2027.

    Η κληρονομία του Tim Cook

    Την περασμένη εβδομάδα ο Tim Cook έκλεισε μια δεκαετία στην θέση του CEO της Apple. H Huberty πιστεύει πως ο Jobs θα ήταν περήφανος για αυτόν.

    “Πραγματικά πιστεύω πως ο Tim Cook έχει κάνει μια φανταστική δουλειά επιτρέποντας στην κληρονομία που άφησε ο Steve Jobs να συνεχιστεί. Το κατάφερε αυτό προστατεύοντας την κληρονομία του Steve δημιουργώντας όμως παράλληλα και μια δική του. Ο Steve ήταν πάντα για τον σχεδιασμό και την καινοτομία. Ο Tim επέτρεψε η Apple να συνεχίσει με αυτή την κουλτούρα και την ίδια στιγμή δούλεψε σκληρά για να φέρει καλύτερα αποτελέσματα στο οικονομικό κομμάτι και σε αυτό της παραγωγικής αλυσίδας. Παράλληλα ο Cook εστίασε και στα δικαιώματα των εργαζομένων, στις δωρεές καθώς και στην ευθύνη για το περιβάλλον. Με βάση όλα αυτά πιστεύω πως να ο Steve τα έβλεπε όλα αυτά θα ήταν πολύ περήφανος για τον τρόπο που ο Tim κατάφερε να δημιουργήσει την δική του κληρονομία προστατεύοντας παράλληλα την κουλτούρα και το DNA που έδωσε ο ίδιος στην Apple.”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.