19.5 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Αναβάθμιση 1Password για Mac, iPhone και iPad

    1password-login-creator-iphone6-hero

    Η εφαρμογή διαχείρησης κωδικών 1Password πρόσφατα αναβαθμίστηκε, τόσο για Mac όσο και για iPhone και iPad. Η αναβάθμιση για iOS εστιάζει στο να κάνει το 1Password ακόμη καλήτερο, με εργαλεία όπως το new login creator και το one-time password, ενώ η ανανέωση για Mac λαμβάνει μια πιο σημαντική αναβάθμιση, καθώς επίσης και κάποιες νέες προσθήκες.

    Το 1Password για iPhone ενσωματώνει το νέο χαρακτηριστικό Login Creator, το οποίο συμβάλει στην εύκολη πρόσβαση στα αγαπημένα μας site και υπηρεσίες. Απλά πατήστε το κουμπί ‘+’ στην επάνω δεξιά φωνία της οθόνης, επιλέξτε το ‘Login’ και θα σας εμφανιστεί η λίστα. Στην συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα πρόσβασης σας και πιθανότατα θα σας εμφανιστεί η υπηρεσία ή η εφαρμογή που ψάχνετε. Επιλεξτε αυτήν που θέλετε και το login creator θα σας καθοδηγήσει στην δημιουργία των νέων στοιχείων εισόδου σας.

    Για τους χρήστες iOS που έχετε ενεργοποιήσει τα χαρακτηριστικά Pro της εφαρμογής, θα έχετε πλέον την δυνατότητα να καταχωρήσετε δύο είδη πιστοποίησης σε κάθε Login Item που έχετε. Για παράδειγμα, ανοίξτε το Login Item του Google λογαριασμού σας, και εκεί μπορείτε να πατήσετε στο Edit και στην συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το νέο χαρακτηριστικό one-time password. Επίσης, έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε κάποιο QR code μέσω της εφαρμογής, το οποίο συνεχώς θα αλλάζει τον κωδικό σας.

    Η αναβάθμιση για iOS συσκευές περιέχει επίσης κάποιες βελιτώσεις και προσθήκες, όπως για παράδειγμα ο συγχρονισμός των αλλαγών του Master Password που έγιναν στο Mac, όπως επίσης και αλλαγές που έγιναν στα back up τα οποία έχουν συγχρονιστεί με το iTunes για Windows.

    Από την μεριά των Mac δεν είχαμε τόσο σοβαρές αναβαθμίσεις, όσο κυρίως αναβάθμιση στοιχείων που αφορούν τον συγχρονισμό μεταξύ συσκευών. Πλέον μπορείτε να δείτε όλες τις λίστες και τις κατηγορίες που έχετε βάλει εντός της εφαρμογής, καθώς επίσης και να ελέγξετε την κατάσταση συγχρονισμού τους ενώ παράλληλα θα μπορείτε να δημιουργήσετε νέες κατηγορίες οι οποίες θα συγχρονιστούν. Επιπλέον, έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ποιες κατηγορίες θα συγχρονιστούν όταν η συσκυεή σας συνδέεται στο ασύρματο δίκτυο, ενώ δευτερεύοντες κατηγορίες μπορούν να συγχρονιστούν με την εφαρμογή σας στην iOS συσκευή σας. Μπορείτε να επιλέξετε να γίνει συγχρονισμός όλων των δευτερευόντων κατηγοριών σας ή και καμίας κατηγορίας αν το επιθυμείτε.

    Κάποιες άλλες προσθήκες της έκδοσης για Mac είναι η βελτίωση της εμφάνισης και των χαρακτηριστικών των ειδοποιήσεων Watchtower κατά την αλλαγή των κωδικών σας, καθώς επίσης και την κατάλληλη μορφοποίηση των αριθμών των πιστωτικών σας καρτών. Παράλληλα, προστέθηκε και η υποστήριξη για την Πορτογαλική γλώσσα.

    Μπορείτε να κατεβάσετε το 1Password 5.1 για Mac από το Mac App Store και το 1Password 5.2 για iPhone και iPad από το App Store.

    • iPhone και iPad – [link]
    • Mac για $49.99 – [link]

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles