18 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Ανάλυση της ιδιωτικότητας των iOS εφαρμογών δείχνει ποιες από αυτές συλλέγουν τα περισσότερα προσωπικά δεδομένα

    Τα labels ιδιωτικότητας των εφαρμογών του iOS αποτέλεσαν την καλύτερη δυνατή εικόνα για το πως τα προσωπικά μας δεδομένα ελέγχονται και επεξεργάζονται από συγκεκριμένες εφαρμογές και σε τι βαθμό. Αν αναρωτιέστε ποιες εφαρμογές συλλέγουν τα περισσότερα προσωπικά σας δεδομένα η εταιρεία pCloud έκανε μια άριστη ανάλυση πάνω σε αυτό.

    Η εταιρεία έκανε έρευνα στα labels ιδιωτικότητας εφαρμογών στο App Store και εν συνεχεία τα ανέλυσε και τα κατηγοριοποίησε με βάση του ποιες εφαρμογές κάνουν μεγάλη συλλογή ιδιωτικών δεδομένων καθώς και το ποια αυτά τα δεδομένα τα μεταπωλούν – μεταβιβάζουν σε εταιρείες τρίτων.

    “80% των εφαρμογών χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας για να προωθήσουν τα δικά τους προϊόντα μέσω της εφαρμογής τους αλλά και πιο πέρα. Αυτό συμπεριλαμβάνει εφαρμογές που παρουσιάζουν διαφημίσεις τους σε άλλες πλατφόρμες, in-app promoting για δικό τους κέρδος καθώς και εταιρείες τρίτων που πληρώνουν αυτές τις εφαρμογές για αυτή την υπηρεσία. Στην κορυφή της λίστα βρίσκεται το Instagram και το Facebook. Και οι δύο εφαρμογές που ανήκουν στην Facebook χρησιμοποιούν 86% των προσωπικών σας δεδομένων για να προωθήσουν δικές τους υπηρεσίες αλλά και για να σας παρουσιάσουν διαφημίσεις εκ μέρους τρίτων.”

    “Οι εφαρμογές συλλέγουν τα προσωπικά σας δεδομένα για πολλούς λόγους. Ένας είναι έτσι ώστε να βελτιώσουν οι ίδιες την εμπειρία που έχετε με αυτές καταγράφοντας πως αντιδράτε μέσα από αυτές και για να διορθώσουν bugs αλλά και να αναβαθμίσουν την λειτουργικότητα τους. Πάρα αυτά χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας έτσι ώστε να σας στείλουν στοχευμένες διαφημίσεις σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και αν είστε. Το έχουμε δει – Τελειώνουμε την πλοήγηση μας σε μια εφαρμογή και κατόπιν ένα διαφημιστικό για υπηρεσία ή προϊόν που κοιτούσαμε εμφανίζεται κάπου άλλου. Αυτό γίνεται μεταφέροντας τα δεδομένα σας σε εταιρείες τρίτων. Το Instagram για παράδειγμα χρησιμοποιεί το 79% των προσωπικών σας δεδομένων με άλλες εταιρείες ενώ η Facebook εφαρμογή το 57% αυτών.”

    Η εταιρεία επίσης παρουσίασε εκείνες τις εφαρμογές που συλλέγουν τα λιγότερο προσωπικά δεδομένα καθώς και 14 που δεν συλλέγουν κανένα.

    Μπορείτε αναλυτικά να δείτε την πλήρη ανάλυση της εταιρείας σχετικά με τα παραπάνω εδώ

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.