15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ακόμη μια απόδειξη πως ο Steve Jobs κοιτούσε πολύ μπροστά από την εποχή του

    211394

    Πίσω το 1985, ο Steve Jobs έδωσε μια σημαντική συνέντευξη στο Playboy όπου και οραματίστηκε ένα εθνικό δίκτυο επικοινωνίας που θα έκανε τους ανθρώπους να αγοράσουν υπολογιστές. Ο Jobs επέμενε τότε πως οι υπολογιστές θα γινόντουσαν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μας και αυτό εξαιτίας του Internet.

    Σήμερα το Verge παρουσιάζει ολόκληρη αυτή την ιστορική πλέον συνέντευξη του Jobs.

    Αποσπασματικά:

    Playboy: Τι θα αλλάξει;

    Jobs: To εφαλτήριο που θα κάνει τους ανθρώπους να αγοράσουν ένα υπολογιστή στο σπίτι τους θα είναι η ένωση με ένα κοινό εθνικό δίκτυο επικοινωνίας. Ακόμη είμαστε στην αρχή για κάτι τέτοιο που όμως σύντομα θα είναι τόσο σημαντικό που θα αλλάξει την ζωή πολλών ανθρώπων. Θα είναι κάτι τόσο επαναστατικό όσο το τηλέφωνο.

    Playboy: Πιο συγκεκριμένα, ποια θα είναι η αποκάλυψη και αυτή η τεράστια καινοτομία;

    Jobs: Μπορώ να κάνω μόνο υποθέσεις αυτή την στιγμή. Βλέπουμε πολλά στην βιομηχανία που είμαστε. Δεν ξέρουμε ακόμη τι αποτέλεσμα θα έχουν όλα αυτά αλλά είμαι σίγουρος πως οδεύουμε σε κάτι πολύ μεγάλο και πολύ καλό.

    Playboy: Τότε για το τώρα, ζητάτε από τους αγοραστές σας να επενδύσουν $3000 απλά σε μια ελπίδα και μια πίστη σας;

    Jobs: Στο μέλλόν δεν θα είναι απλά μια ελπίδα. Το δύσκολο σήμερα είναι πως οι άνθρωποι ρωτάνε πολλά συγκεκριμένα πράγματα και δεν τους τα λέμε. Αν πριν 100 χρόνια κάποιος είχε ρωτήσει τον Alexander Graham Bell, “Τι θα μπορείς να κάνεις με το τηλέφωνο ?” δεν θα μπορούσε να απαντήσει και να αποδείξει πως αυτή η συσκευή θα επηρέαζε τον κόσμο. Δεν ήξερε πως οι άνθρωποι για παράδειγμα θα χρησιμοποιούσαν το τηλέφωνο για να κάνουν μια παραγγελία προϊόντων ή για να μιλήσουν με αγαπημένα πρόσωπα σε άλλες ηπείρους. Αλλά θυμηθείτε τον πρώτο τηλέγραφο που δόθηκε στο κοινό. Ήταν μια καινοτόμα κίνηση στις τηλεπικοινωνίες. Πάρα αυτά κάποιος για να τον χρησιμοποιήσει έπρεπε να εξασκηθεί και να μάθει μια σειρά από εντολές. ‘Έτσι ευτυχώς το 1870 ο Bell κατέθεσε τις πατέντες του για το τηλέφωνο. Έκανε στην ουσία σαν συσκευή ότι και ο τηλέγραφος αλλά οι άνθρωποι μπορούσαν το χρησιμοποιήσουν άμεσα και χωρίς καμιά εξάσκηση.

    Πραγματικά αξίζει να διαβάσετε όλη την συνέντευξη του Jobs εδώ

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles