21.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Ίσως να μην αργεί η μέρα που θα δούμε την νέα υπηρεσία Apple TV !

    apple-hdtv2

     

    Στον απόηχο της νέας μουσικής υπηρεσίας με την οποία η Apple προσπαθεί να αναδιατάξει για ακόμη μια φορά τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε μουσική, ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους φήμες για μια αντίστοιχη υπηρεσία που θα αφορά στην κατανάλωση streaming video! Κατά καιρούς έχουμε ακούσει διάφορα γύρω από το θέμα με πολλούς μάλιστα να υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται η Apple να κατασκευάσει το δικό της TV set. Η άποψη μου είναι ότι μάλλον η εταιρεία προσανατολίζεται πιο πολύ σ’αυτήν καθαυτή την υπηρεσία παρά στο HW.

    Σύμφωνα με μια αναφορά που είδε το φως της δημοσιότητας, η μέρα που θα δούμε να ξετυλίγονται τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον της τηλεόρασης δεν είναι μακρυά.

    ” Η πλατφόρμα είναι έτοιμη και τα σπάει!”, δήλωσε πηγή του χώρου στην New York Post, χτες. Οι συνομιλίες της Apple με τα δίκτυα CBS, ABC, NBC και FOX είναι σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο κι απομένουν λεπτομέρειες για να οριστικοποιηθούν οι συμφωνίες.

    Οι προηγούμενες προσπάθειες που έκανε η εταιρεία ώστε να υπογράψει συμφωνίες με τους παραγωγούς απευθείας δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και κάνοντας στροφή ο Tim Cook κι η ομάδα του ζήτησαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα να αποκτήσουν τα απαραίτητα δικαιώματα εκ μέρους της Apple, μια κίνηση που έχει περισσότερη λογική και αποδίδει καλύτερα.

    Σαν αποτέλεσμα, συνεργαζόμενοι παραγωγοί όπως π.χ. η  Tribune και η Sinclair θα αποκτήσουν πρόσβαση στα έσοδα της νέας υπηρεσίας που θα εγγράφεται ο χρήστης μέσω του App Store. Η Apple φημολογείται ότι θα δίνει ένα 30% περίπου των εσόδων από την συνδρομή των χρηστών στα δίκτυα κι αυτά με την σειρά τους στους συνεργαζόμενους παραγωγούς. Ήδη το CBS και η Disney θα είναι από τους πρώτους που θα υπογράψουν την συμφωνία με την Apple.

    Η τιμή για τον τελικό καταναλωτή δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα, αν και ειδικοί του χώρου αναμένουν μια τιμή μεταξύ 10 και 40 $ το μήνα για το βασικό πακέτο με 1-2 κανάλια μεγάλης ακροαματικότητας όπως το Discovery και το ESPN. Σε αντίθεση, μια τυπική συνδρομή καλωδιακής τηλεόρασης κοστίζει γύρω στα 80$ το μήνα και προσφέρει εκατοντάδες κανάλια από τα οποία ο χρήστης βλέπει μόνο λίγα. Τέλος, αν ισχύουν οι φήμες, η νέα υπηρεσία θα προσφέρει το περιεχόμενο σε οποιαδήποτε Apple συσκευή κι όχι μόνο στο Apple Tv box.

     

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles