18.5 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Ένα USB-C iPhone 15 στα πλάνα της Apple, ισχυρίζεται ο Kuo, μετά από έρευνα της εφοδιαστικής αλυσίδας

    Τα μόνα παραδείγματα USB-C iPhone που έχουμε δει μέχρι σήμερα ήταν εκδόσεις DIY από κάποιους YouTubers, αλλά ο Ming-Chi Kuo ισχυρίζεται ότι η Apple θα κάνει τη μετάβαση από Lightning σε USB-C το επόμενο έτος, στο iPhone 15.

    Η αναφορά προκαλεί έκπληξη, καθώς παρόλο που η Apple έχει υιοθετήσει το USB-C για Mac και iPad, φαινόταν ότι η εταιρεία σχεδίαζε να παραμείνει με το Lightning έως ότου μεταβεί σε ένα εντελώς χωρίς θύρες φόρτισης τηλέφωνο…

    Η Apple ξεκίνησε την υιοθέτηση του USB-C για Mac το 2015, με το MacBook 12 ιντσών. Στη συνέχεια, έγινε καθολική αυτή η κίνηση με το MacBook Pro 2016, προτού υποχωρήσει λίγο πέρυσι, επαναφέροντας τις υποδοχές MagSafe, HDMI και κάρτας SD.

    Το iPad έκανε τη μετάβαση από το Lightning στο USB-C το 2018, με τα μοντέλα iPad Pro 11 ιντσών και 12,9 ιντσών.

    Αυτό άφησε το iPhone ως το μοναδικό βασικό προϊόν της Apple με υποδοχή Lightning. Δεδομένου ότι το iPhone διατήρησε την παλαιότερη υποδοχή για χρόνια μετά την υιοθέτηση του USB-C από το Mac και το iPad, η κοινή άποψη φαινόταν ότι θα συνέχιζε να το κάνει μέχρι το πρώτο μοντέλο χωρίς θύρα.

    Ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo έγραψε σήμερα στο Twitter ότι η Apple θα κάνει τη μετάβαση σε USB-C στο iPhone το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, δηλαδή με το iPhone 15.

    My latest survey indicates that 2H23 new iPhone will abandon Lightning port and switch to USB-C port. USB-C could improve iPhone’s transfer and charging speed in hardware designs, but the final spec details still depend on iOS support.

    It’s expected to see existing USB-C-related suppliers of Apple’s ecosystem (e.g., IC controller, connector) become the market’s focus in the next 1-2 years, thanks to vast orders from iPhones and accessories’ adoption of USB-C ports.

    Η παραπάνω είναι μια κάπως περίεργη αναφορά. Η Apple έκανε τη μετάβαση σε USB-C στο iPad το 2018, οπότε αν σχεδίαζε να κάνει και με το iPhone το ίδιο, θα περιμέναμε να είχε συμβεί μέχρι τώρα.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν και ο Kuo έχει ένα αξιοπρεπές ιστορικό, πιο πρόσφατα άρχισε να στέλνει στο Twitter απλώς σκέψεις ή απόψεις σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η Apple, παρά οτιδήποτε βασίζεται σε στοιχεία. Ωστόσο, αυτό το tweet λέει συγκεκριμένα ότι βασίζεται στην «πιο πρόσφατη έρευνά του», που σημαίνει ότι μιλά με προμηθευτές.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.