19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Έκθεση διερευνά τον «πιο δυστυχισμένο γάμο της τεχνολογίας» μεταξύ Apple και Samsung. Η αποτυχία του iPhone X με οθόνη microLED

    Καθώς η Apple εργάζεται για την ανάπτυξη της δικής της τεχνολογίας οθόνης για μελλοντικά προϊόντα, μια νέα αναφορά από το The Information σήμερα διερευνά τις εσωτερικές λειτουργίες της σχέσης της εταιρείας με τη Samsung. Η έκθεση περιγράφει τη σχέση μεταξύ της Samsung και της Apple ως «ο πιο δυστυχισμένος γάμος της τεχνολογίας» και περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές ιστορίες για τις δύο εταιρείες.

    Η ουσία της ιστορίας είναι ότι η Apple και η Samsung είναι σκληροί ανταγωνιστές, αλλά η Apple εξακολουθεί να βασίζεται αδιαμφισβήτητα στη Samsung για τις οθόνες που χρησιμοποιούνται σε πολλά από τα προϊόντα της. Η Samsung και η Apple είναι ανταγωνιστές στη ναυαρχίδα της βιομηχανίας smartphone, αλλά το έχουν παλέψει και στα δικαστήρια πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια.

    «Η Samsung έχει τόση δυσπιστία στην Apple που αποκλείει μηχανικούς της Apple από τα εργοστάσια της Samsung», εξηγεί η έκθεση, ενώ αναφέρεται σε «πολλούς πρώην υπαλλήλους της Apple».

    Σε ένα περιστατικό το 2017, μηχανικοί της Apple πέταξαν στη Νότια Κορέα από τις ΗΠΑ για να συναντηθούν με υπαλλήλους στο τμήμα οθονών της Samsung, αλλά τους είπαν ότι δεν ήταν ευπρόσδεκτοι στις εγκαταστάσεις της, συμπεριλαμβανομένων των κτιρίων γραφείων της, επειδή η Samsung έπρεπε να προστατεύσει την πνευματική της ιδιοκτησία γύρω από τεχνολογία οθόνης γνωστή ως οργανικές δίοδοι εκπομπής φωτός ή OLED. Αντίθετα, οι μηχανικοί της Apple αναγκάστηκαν να μιλήσουν με τους ομολόγους τους της Samsung εξ αποστάσεως από τα δωμάτια του ξενοδοχείου τους στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με έναν πρώην υπάλληλο της Apple που ενημερώθηκε για το θέμα.

    Σε άλλες περιπτώσεις, όταν οι μηχανικοί της Apple έστελναν ερωτηματολόγια της Samsung ζητώντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις οθόνες της Samsung, η Samsung επέστρεψε τα έγγραφα χωρίς απάντηση εκτός από τη λέξη “εμπιστευτικό” σε αυτά, σύμφωνα με δύο πρώην μηχανικούς της Apple.

    Η ανωτερότητα της στην τεχνολογία και την παραγωγή οθονών δίνει στη Samsung περισσότερη δύναμη στη σχέση της με την Apple από ό,τι δεν έχουν οι περισσότεροι από τους συνεργάτες της αλυσίδας εφοδιασμού της Apple. Γενικά, οι προμηθευτές της Apple πρέπει να αναλάβουν τον «οικονομικό κίνδυνο αποθήκευσης και απορρόφησης του κόστους των περιττών ανταλλακτικών», αλλά αυτό δεν ισχύει για τη Samsung.

    Ένας πρώην υπάλληλος της Apple θυμάται ότι η Samsung ανάγκασε την Apple να παραλάβει εκατοντάδες χιλιάδες πρόσθετες οθόνες MacBook πριν από αρκετά χρόνια, ακόμη και όταν η Apple είχε μειώσει την πρόβλεψη ζήτησης για το προϊόν.

    Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, η Samsung έστειλε «εκατομμύρια οθόνες LCD στη Foxconn» για την πρώτη έκδοση Retina του iPad mini, αλλά η Apple εντόπισε «μικρές ατέλειες» στις οθόνες. Η Samsung αρνήθηκε να αντικαταστήσει τις οθόνες, δίνοντας στην Apple πρακτικά «καμία άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσει πάνελ».

    «Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη αρκετά χρόνια αργότερα με οθόνες MacBook, αναγκάζοντας την Apple να ανακόψει τη μαζική παραγωγή μέχρι να μπορέσει να βρει τις καλύτερες ποιοτικές για χρήση οθόνες», αναφέρει επίσης η έκθεση.

    Η Apple προσπάθησε και απέτυχε πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια να εγκαταλείψει τη Samsung. Μια τέτοια προσπάθεια συνέβη όταν η Apple ήλπιζε να χρησιμοποιήσει τεχνολογία οθόνης microLED αντί για OLED στο iPhone X.

    Αρχικά, η Apple ήλπιζε να χρησιμοποιήσει MicroLED αντί OLED στο iPhone X. Ενώ οι OLED επέτρεπαν καλύτερο έλεγχο της συνολικής εικόνας σε σύγκριση με τις οθόνες LCD, ορισμένα στελέχη της Apple αντιπαθούσαν τις οθόνες OLED καθώς ήταν δύσκολο να τις δούμε στο φως του ήλιου, σύμφωνα με πρώην Apple στέλεχος που συμμετείχε σε συζητήσεις σχετικά με τον οδικό χάρτη οθόνης της Apple.

    Αφού αγόρασε το LuxVue το 2014, η Apple έβαλε στο έργο MicroLED με κορυφαία ταλέντα, πολλά από τα οποία κατείχαν διδακτορικά σε τομείς όπως η φυσική, η χημεία και η ηλεκτρολόγος μηχανική. Ένα χρόνο αργότερα, η Apple αγόρασε ένα μικρό εργοστάσιο οθονών στην Ταϊβάν από την Qualcomm για να μάθει πώς να κατασκευάζει τις οθόνες.

    Το σχέδιο χρήσης MicroLED στο iPhone X δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Πολλοί άνθρωποι που έχουν εργαστεί στο έργο λένε ότι το υψηλό κόστος κατασκευής των MicroLED, σε συνδυασμό με τη διάρκεια της διαδικασίας και την υψηλή πιθανότητα ελαττωμάτων, οδήγησαν σε καθυστερήσεις παρά τις καλύτερες προσπάθειες της Apple όλα αυτά τα χρόνια για να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια.

    Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα από το Bloomberg και τον αναλυτή Ross Young, η Apple εξακολουθεί να εργάζεται στην τεχνολογία οθόνης microLED. Η εταιρεία εργάζεται για το σχεδιασμό οθονών από μόνη της, έτσι ώστε να εγκαταλείψει εντελώς τη Samsung.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.