20 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Άποψη: To Wear OS της Samsung και Google φέρνουν στο Apple Watch τον ανταγωνισμό που χρειάζεται

    H Samsung παρουσίασε τα Galaxy Watch 4 και Watch 4 Classic με μια συνεργασία της με την Google και την δημιουργία του εντελώς νέου Wear OS φέρνοντας επιτέλους έναν ανταγωνιστή στο Apple Watch. Αν και αυτό είναι το πρώτο βήμα αυτής της συνεργασίας υπάρχουν πολλοί τρόποι στους οποίους η Apple ακόμη φαίνεται στην κορυφή με την Samsung όμως να είναι έτοιμη να κερδίσει έδαφος.

    Πριν η Apple ανακοινώσει το Apple Watch το 2015 η Samsung και άλλοι Android κατασκευαστές είχαν το δικό τους όραμα για το μέλλον των smartwatch χωρίς κανέναν από αυτούς να φέρει κάτι στην αγορά με τόση επιτυχία όσο το Apple Watch. Πλέον έχουμε μια νέα συνεργασία μεταξύ Samsung και Google καθώς και των άλλων Android κατασκευαστών που θα λανσάρουν ένα smartwatch τους επόμενους μήνες και χρόνια.

    Το πρώτο που θα σημειώσουμε είναι πως το Wear OS3 είναι για τώρα μια σόλο εμπειρία με μόνο την Samsung να προσφέρει αυτό το λογισμικό.

    Το νέο λογισμικό έχει κάποια έμπνευση από το Grid View του Apple Watch, έναν νέο τρόπο προσθήκης Watch Faces και μια εμπειρία η οποία είναι γνωστή στους χρήστες αυτού στα smartwatches.

    Swiping downwards on the Galaxy Watch 4 devices is where you’ll find all of your apps in a floating amorphous grid that is fairly reminiscent of Apple’s Watch OS. Tapping and holding lets you adjust the layout of apps, but my gut instinct has me feeling that the traditional list format – while less visually appealing – is easier to grasp. I say this as if you don’t recognize an app by its icon, you might find yourself tapping around to find the one you want. It’s an admittedly minor issue but a problem nonetheless.

    Εμφάνιση

    Η Samsung εστιάζει σε μια παραδοσιακή εμφάνιση ενός smartwatch με έναν στρογγυλό σχεδιασμό. Παρά το γεγονός ότι μοιάζει με ένα κανονικό ρολόι το Wear OS οι χρήστες που έχουν μια Android συσκευή θα βρουν χρηστικά χαρακτηριστικά και μια καλή αυτονομία στην μπαταρία.

    Το νέο Galaxy Watch Series 4 έχει μια εφαρμογή ΗΚΓ, καταγραφή πίεσης του αίματος, καταγραφή ύπνου ακόμη και χαρακτηριστικά υπολογισμού μεταβολισμού, πάχους κ.α

    Το Galaxy Watch 4 είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο ενώ το 4 Classic έχει ένα φινίρισμα από ανοξείδωτο ατσάλι. Και τα 2 έχουν 1.5GB RAM, είναι πιστοποιημένα με IP68, έναν Exypnos W920 Dual Core επεξεργαστή και αυτονομία μεγαλύτερη από 40 ώρες.

    Το Galaxy Watch 4 έχει επίσης μια τίμια τιμολόγηση ξεκινώντας στα $249 για το βασικό μοντέλο. Αυτή είναι μια περιοχή που η Apple είναι πίσω ΑΛΛΑ. Το αλλά εδώ έχει να κάνει πως η Apple θα προσφέρει σε ένα Apple Watch αναβαθμίσεις λογισμικού για χρόνια κάτι το οποίο δεν κάνει ακόμη η Samsung και άλλοι Android κατασκευαστές.

    Συμπέρασμα

    Είναι πολύ καλό η Apple να έχει κάποιο σοβαρό ανταγωνισμό στην κατηγορία των smatwatch. Είναι σημαντικό κάποιος άλλος κατασκευαστής στον χώρο να έχει μια σοβαρή στρατηγική επιτέλους και να προσφέρει νέες δυνατότητες.

    Η αύξηση πίεσης στην Apple στον χώρο αυτό ΜΟΝΟ καλό κάνει σε όλους.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.