20.5 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Άποψη: Τι αναμένουμε να δούμε στο event της Apple την Τρίτη 20 Απριλίου

    Η Apple και επίσημα ανακοίνωσε το αναμενόμενο Ανοιξιάτικο event της για το 2021. Φέτος η Apple θα πραγματοποιήσει το πρώτο ψηφιακό event της για το 2021 στις 20 Απριλίου με το tagline να είναι “Spring Loaded”. Το event αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ανακοινώσεις για νέα iPad Pro, AirTags και πολλά ακόμη.

    Ιστορία των Ανοιξιάτικων event της Apple

    Κάποια event της Apple είναι σχεδόν βέβαια το πότε θα πραγματοποιηθούν κάθε χρόνο συμπεριλαμβανομένων του WWDC τον Ιούνιο και του iPhone event κάθε Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Πέρυσι η Apple πραγματοποίησε 3 event μέσα σε 3 μήνες – iPad και Apple Watch event τον Σεπτέμβριο, iPhone 12 event τον Οκτώβριο, και Apple Silicon Mac τον Νοέμβριο.

    Τα Ανοιξιάτικα event είναι πιο δύσκολο κάποιος όμως να τα προβλέψει. Η Apple δεν έκανε κάποιο event την Άνοιξη του 2020 εξαιτίας και της πανδημίας αλλά πάρα αυτά ανακοίνωσε νέα iPad Pro, Magic Keyboard και MacBook Air μέσω δελτίων τύπου ενώ ακολούθησε και το 2ης γενιάς iPhone SE με τον ίδιο τρόπο τον Απρίλιο.

    Το 2019 η Apple έκανε ένα ανοιξιάτικο event αποκλειστικά για τις Υπηρεσίες της δίνοντας πληροφορίες για τα Apple News+, Apple Card, Apple TV+ και Apple Arcade.

    Apple event Απρίλιος 2021

    How to watch Apple's April event

    Φέτος το πρώτο ψηφιακό event της Apple για το 2021 θα γίνει στις 20 Απριλίου και 20.00 ώρα Ελλάδας. Εξαιτίας της πανδημίας για ακόμη μια φορά αυτό το event θα είναι ψηφιακό και θα γίνει stream απευθείας από το Apple Park.

    Η πρόσκληση της Apple για αυτό έχει το tagline “Spring Loaded” με πολύχρωμα σχέδια αλλά δεν προσφέρει κάποια άλλη πληροφορία ως είθισται για το τι να περιμένουμε.

    Αναμένουμε αυτό το event για ακόμη μια φορά να έχει προ βιντεοσκοπηθεί με μοναδικό τρόπο από την Apple με τον Tim Cook και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple να δίνουν το παρών στις ανακοινώσεις της εταιρείας. Το event μπορεί να γίνει stream από το site της Apple, από το YouTube και από την Apple TV εφαρμογή σε iPhone, iPad και Mac.

    iPad Pro

    Μια από τις κυρίαρχες φήμες για αυτό το event είναι η κυκλοφορία ενός νέου iPad Pro με μια mini-LED τεχνολογίας. Αναμένεται πως αυτή η τεχνολογία θα έρθει στο 12.9 ιντσών μοντέλο πρώτα και μετά θα ακολουθήσει το 11 ιντσών iPad Pro.

    Η mini-LED τεχνολογία προσφέρει μια νέα μορφή οπίσθιου φωτισμού για τις LCD οθόνες. Φέρνει μια σειρά από πλεονεκτήματα των OLED οθονών και συνάμα έχει καλύτερη φωτεινότητα, καλύτερη αυτονομία και λιγότερες πιθανότητες για εμφάνιση φαινομένων burn-in. Αυτή η τεχνολογία αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της και στην γραμμή του MacBook Pro αργότερα μέσα στον χρόνο.

    How to use iPad as teleprompter

    Το iPad Pro 2021 αναμένεται σχεδιαστικά να είναι πανομοιότυπο με αυτό του 2020 ενώ στο εσωτερικό του περιμένουμε αλλαγές όπως τον νέο A14X επεξεργαστή που είναι βασισμένος στον M1 επεξεργαστή που η Apple χρησιμοποιεί στα Apple Silicon Mac mini, MacBook Pro και MacBook Air.

    To Bloomberg έχει αναφέρει επίσης πως τα νέα iPad Pro θα έχουν για πρώτη φορά μια Thunderbold συνδεσιμότητα κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο για επιπλέον αξεσουάρ όπως εξωτερικές οθόνες, εξωτερικούς δίσκους και πολλά ακόμη.

    Αν και η Apple αναμένεται λοιπόν να παρουσιάσει τα νέα iPad Pro την επόμενη εβδομάδα φήμες θέλουν την εταιρεία να αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή τους και ειδικά για το 12.9 ιντσών μοντέλο. Αυτό σημαίνει πως η διαθεσιμότητα τους αρχικά θα είναι περιορισμένη.

    iPad mini

    iPad mini 5

    Φήμες θέλουν την Apple να δουλεύει και σε ένα νέο iPad mini. Αυτή η συσκευή θα έχει μια 8.4 ιντσών οθόνη και λεπτότερα πλαίσια. Δυστυχώς δεν θα έρθει με κάποια τρομερή αλλαγή στην εξωτερική της σχεδίαση όπως έγινε με τα iPad Air 4 και iPad Pro με την Apple να διατηρεί τα πλαίσια πάνω και κάτω, το Home Button και το Touch ID.

    Τελευταία φορά η Apple αναβάθμισε το iPad mini το 2019 με τον γρηγορότερo Α12 Bionic επεξεργαστή και με άλλες αλλαγές.

    AirTags

    Τα AirTags φημολογούνται εδώ και 2 χρόνια και επιτέλους ίσως η Apple να τα ανακοινώσει σε αυτό το event της. Οι έξυπνοι αυτοί trackers αναμένεται να βρεθούν απέναντι στους Tile trackers που βρίσκονται ήδη στην αγορά.

    Τον Ιούνιο του 2019 είχαμε την αναφορά πως στον πηγαίο κώδικα της iOS 13 υπήρχε συσκευή με ονομασία “Tag1,1”. Έκτοτε αποδείξεις για την ύπαρξη αυτής της συσκευής με την ονομασία AirTags εμφανίστηκαν πολλές ακόμη και από λάθος σε βίντεο της Apple.

    H Apple επίσης πρόσφατα ανακοίνωσε πως το Find My δίκτυο της πλέον υποστηρίζει και αξεσουάρ τρίτων με τον Chipolo tracker να ξεχωρίζει.

    Τα AirTags να είναι μικρά tags σε μέγεθος που θα μπορούν να προσαρμοστούν πάνω σε τσάντες, κλειδιά και πορτοφόλια. Θα μπορεί ο χρήστης εν συνεχεία να εντοπίζει αυτά τα αντικείμενα μέσω της Find My εφαρμογής από την Apple συσκευή του.

    Ακόμη κανείς βέβαια δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει αν η Apple πάρει την απόφαση να τα παρουσιάσει την Τρίτη σε αυτό το event.

    Apple TV

    Όπως και με τα AirTags μια αναβάθμιση για το Apple TV φημολογείται εδώ και πολλά χρόνια. Οι νεότερες φήμες θέλουν ένα Apple TV με νέα specs όντως να γίνεται διαθέσιμο κάποια στιγμή μέσα στο 2021 αλλά οι πληροφορίες για αυτό δεν είναι ξεκάθαρες.

    Πρόσφατες αποκαλύψεις έδειξαν πως το νέο Apple TV θα υποστηρίζει 120Hz τεχνολογία ενώ το Bloomberg έχει αναφέρει πως το νέο Apple TV θα έχει και ένα νέο χειριστήριο που θα είναι και συμβατό με την Find My εφαρμογή της Apple.

    Νέα Macs

    Η Apple έχει αναφέρει πως θα χρειαστεί περί τα 2 χρόνια για να μεταφέρει ολόκληρη την γραμμή του Mac σε δικούς της επεξεργαστής. Έτσι αναμένεται να έχουμε ανακοινώσεις για τα πρώτα Silicon iMacs μέσα στο 2021 καθώς και για νέα 14 ιντσών και 16 ιντσών MacBook Pro.

    Αν και τα νέα MacBook Pro μοντέλα αναμένονται να κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή στο δεύτερο μισό του 2021, τα iMacs με τον νέο σχεδιασμό και εξωτερικό μπορεί να παρουσιαστούν νωρίτερα.

    Η Apple έχει σταματήσει να πουλάει μια σειρά από 21.5 ιντσών iMac μοντέλα ενώ πρόσφατα έριξε τίτλους τέλους και για το iMac Pro.

    Νέα iMacs λοιπόν μπορεί να ανακοινωθούν την Τρίτη αλλά υπάρχει και η πιθανότητα η Apple να κρατήσει αυτές τις ανακοινώσεις για το WWDC συνέδριο προγραμματιστών της τον Ιούνιο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.