22.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Άποψη: Παρά το ότι λέει η Apple ο επόμενος υπολογιστής μου δεν θα είναι ένα iPad Pro

    To iPad φαίνεται να περνάει μια κρίση ταυτότητας τον τελευταίο καιρό. Κάποιες φορές η Apple το θέλει να είναι υπολογιστής κάποιες άλλες πάλι όχι. Και ακόμη και με την παρουσίαση του νέου M1 iPad Pro φέτος το iPad παραμένει ένα iPad με τους iPad περιορισμούς του.

    Η Apple πρόσφατα κοινοποίησε μια διαφήμιση που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

    Αυτή μοιάζει πολύ με μια αντίστοιχη με τίτλο “Whats a computer” που είχαμε δει από την εταιρεία πίσω το 2017 όπου έχουμε μια κοπέλα η οποία κάνει μια σειρά από πράγματα με το iPad της χωρίς να χρειάζεται την χρήση κάποιου υπολογιστή. Τότε πολλοί είχαν κρίνει αρνητικά εκείνη την διαφήμιση.

    Φέτος τα πράγματα όπως θα είδατε με την παραπάνω διαφήμιση δεν είναι πολύ καλύτερα. Και ναι σίγουρα η παραγωγή του διαφημιστικού σποτ είναι άψογη και η παρωδία που θέλει να περάσει είναι επιτυχημένη.

    Η Apple ξέρει να πουλάει το iPad και είναι πολλοί χρήστες που το θεωρούν μια άριστη συσκευή – και εμείς το ίδιο μιας και έχουμε 3 iPads στην καθημερινότητα μας. Αλλά σε ένα πραγματικό σενάριο το iPad μπορεί να καλύψει τους ανθρώπους που ασχολούνται με την επεξεργασία φωτογραφιών, ή με πολλά αρχεία excel ή ακόμη και αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με τα παιχνίδια;

    Όποιος δοκίμασε το iPad για μια επαγγελματική σοβαρή χρήση που δεν έχει να κάνει με το Apple Pencil τότε γνωρίζει πως υπάρχουν πολλοί πονοκέφαλοι και αυτό γιατί το iPadOS δεν είναι το ίδιο εύχρηστο ακόμη με το macOS.

    Και επίσης δεν νομίζουμε πως πολλοί gamers θα βρουν στο iPad περισσότερα στοιχεία που θα τους κερδίσουν από ένα πλήρη σύστημα υπολογιστή…..

    Και σίγουρα εκεί έξω υπάρχουν πολλοί iPad χρήστες που το χρησιμοποιούν ως το μοναδικό υπολογιστή τους και είναι και απίστευτα ικανοποιημένοι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Apple πρέπει να πιέσει αυτή την στιγμή τους πάντες πως η ζωή κάποιου που χρησιμοποιεί PC είναι θλιβερή… Αυτό που πρέπει η εταιρεία να σκεφτεί από την αρχή είναι πως το iPad και το iPadOS πρέπει να είναι ο επόμενος υπολογιστής για αυτούς που θέλουν έναν υπολογιστή όπως το Mac.

    Εμείς για τον επόμενο υπολογιστή μας θέλουμε περισσότερα από αυτά που δείχνει η Apple στις διαφημίσεις της για το iPad όπως το να αλλάζεις την φωτεινότητα μιας φωτογραφίας με μια απλή χειρονομία ή το να παίζει το Asphalt στην μέση ενός πάρκου.

    Σε αυτό που σίγουρα συμφωνούμε με την Apple είναι πως το iPad έχει ένα απίστευτο hardware, μια φανταστική οθόνη και έναν πανίσχυρο επεξεργαστή. ΑΛΛΑ το iPad σίγουρα δεν είναι ένας υπολογιστής και δεν θα γίνει μέχρι η Apple να πάει το λογισμικό του στο επόμενο επίπεδο που θα ξεκλειδώσει και όλες τις δυνατότητες του hardware.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.