23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Άνοδος 5% στις πωλήσεις laptops και netbooks τον Ιούλιο στην ελληνική αγορά

    Με την πανδημία του COVID-19 να δημιουργεί την ανάγκη για απομακρυσμένη εργασία και εκπαίδευση, πολλοί είναι οι Έλληνες καταναλωτές που στράφηκαν στην ευκολία των ηλεκτρονικών αγορών σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του SEPE. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε μεγάλη αύξηση των πωλήσεων συσκευών που υποστηρίζουν τόσο τις online αγορές όσο και τις ανάγκες της τηλεργασίας και της τηλε-εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα και κατά τη διάρκεια του έτους, αλλά κυρίως την περίοδο από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά, οι ελληνικές κατηγορίες προϊόντων που σημείωσαν άνοδο είναι τα laptops και τα netbooks.

    Οι πωλήσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία αυξήθηκαν κατά 5% στη διάρκεια του Ιουλίου σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με την κατηγορία Apple MacBook να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτίμησης.

    Mέσα στον Απρίλιο, σημειώθηκε άνοδος της τάξης του 8% σε όλα τα laptops και τα netbooks, καθώς και στα tablets και τα evook readers σε σχέση με την περασμένη χρονιά, με τα Android tablets να βρίσκονται στην πρώτη θέση των ελληνικών προτιμήσεων.

    Είδη γραφείου

    Σημαντική αύξηση κατέγραψαν και κατηγορίες προϊόντων, όπως τα ακουστικά (+21%), τα ποντίκια υπολογιστών, τα Trackballs & τα Touchpads (+ 38%), την περίοδο μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου. Η τάση αυτή ενδέχεται να σχετίζεται με την περίοδο της καραντίνας και την ανάγκη των Ελλήνων μαθητών να πραγματοποιούν αποτελεσματικά τα μαθήματα τους εξ αποστάσεως.

    Παράλληλα, τα USB Flash Drivers σημείωσαν άνοδο 9% μέσα στον Νοέμβριο, σε σχέση με το προηγούμενο έτος – τάση, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την περίοδο επιστροφής στα πανεπιστήμια.

    Τα παραπάνω στοιχεία συγκέντρωσε η πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών eBay, αποκαλύπτοντας τις κορυφαίες ελληνικές προτιμήσεις για μαθητές, εργαζόμενους και οικογένειες. 

    Back to school

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας eBay, παρά το γεγονός ότι ο νέος κορωνοϊός έχει διαταράξει την κανονικότητα του Back to School, σημαντική άνοδο, εκτός από τα είδη γραφείου, καταγράφουν και τα σχολικά είδη. Για ακόμη μια χρονιά, η κατηγορία των σχολικών τσαντών αυξήθηκε κατά 95% μέσα στον Αύγουστο του 2019, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η αύξηση αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προετοιμασία των μαθητών για την επιστροφή τους στα θρανία. Κορυφαίες επιλογές των μικρών μας φίλων αποτελούν η τσάντα Frozen Princess και η σχολική παιδική τσάντα Disney Mickie Minnie.

    «Μολονότι, το φετινό σχολικό έτος αναμένεται διαφορετικό λόγω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης, οι μαθητές χρειάζεται να διατηρήσουν τον ενθουσιασμό τους για το νέο αυτό κεφάλαιο της ζωής τους» σημειώνει σχετικά η eBay.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.