23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τα επερχόμενα 14-ιντσών και 16-ιντσών MacBook Pro με έναν Apple επεξεργαστή

    Η Apple εντυπωσίασε την βιομηχανία χωρίς υπερβολές με τα M1 MacBook Air, 13 ιντσών MacBook Pro και Mac mini. Πλέον αναμένουμε ακόμη πιο εντυπωσιακά πράγματα από αναβαθμίσεις που θα φέρουν έναν πιο επαγγελματικό τόνο με την μορφή των νέων 14 και 16 ιντσών MacBook Pro.

    Οι θύρες επιστρέφουν | Τίτλοι τέλους για την Touch Bar

    Όταν η Apple ανασχεδίασε το MacBook Pro to 2016 αποφάσισε να επενδύσει αποκλειστικά στην USB-C/Thunderbolt 3 συνδεσμολογία και αντικατέστησε με αυτή όλες τις άλλες θήρες. Διαφορετικά μοντέλα λοιπόν είχαν 1, 2, και 4 USB-C θύρες για φόρτιση, μεταφορά δεδομένων και άλλα με τους χρήστες να χρειάζεται να χρησιμοποιούν επεκτάσεις για αυτές σε περίπτωση που θέλαν να κάνουν χρήση SD κάρτας, HDMI και USB-A.

    5 χρόνια μετά η Apple αναμένεται να δώσει στους Pro χρήστες αυτό που ζητούσαν εναγωνίως μετά την έλευση των 2016 MacBook Pro – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΥΡΕΣ. Σύμφωνα λοιπόν με ότι γνωρίζουμε αναμένουμε πως τα νέα MacBook Pro θα διατηρήσουν την USB-C/Thunderbolt 3 συνδεσμολογία αλλά παράλληλα θα έχουμε επιστροφή της MagSafe φόρτισης, HDMI και SD card θυρών.

    Επίσης τα νέα μηχανήματα αναμένεται να έχουν ένα πλήρες πληκτρολόγιο χωρίς την ύπαρξη της Touch Bar για την οποία μάλλον πέφτουν οι τίτλοι τέλους.

    Θα έχουμε 14-ιντσών μηχάνημα;

    Ναι. Η Apple παραμετροποίησε ελαφρώς την οθόνη και το σώμα του 15.4 ιντσών MacBook Pro για να δημιουργήσει την 16 ιντσών έκδοση. Οι φήμες λοιπόν θέλουν την εταιρεία να κάνει κάτι αντίστοιχο μειώνοντας τα πλαίσια του 13.3 ιντσών MacBook Pro και έτσι να παρουσιάσει ένα 14 ιντσών νέο μοντέλο.

    Μιλώντας για οθόνες…

    Η αύξηση των 0.7 ιντσών δεν θα είναι η μόνη αλλαγή στην οθόνη στα επερχόμενα MacBook Pro. Σύμφωνα με τις φήμες η Apple θα φέρει αλλαγές στην τεχνολογία της οθόνης τους, την πρώτη μετά από πολλά χρόνια. Έτσι λοιπόν ίσως αυτά τα 2 MacBook Pro να είναι τα πρώτα Mac που θα έρθουν με μια mini-LED τεχνολογία.

    Η mini-LED τεχνολογία σημαίνει μικρότερα LED για τον οπίσθιο φωτισμό της οθόνης που θα δώσει πιο φωτεινά pixels και καλύτερη απόδοση του μαύρου αλλά και γενικότερα των χρωμάτων.

    Νέος σχεδιασμός

    H Apple με τα M1 MacBook Pro, MacBook Air και Mac mini δεν έκανε κάποιες αλλαγές στην σχεδίαση τους. Πολλές διαφορετικές πηγές όμως αναφέρουν πως αυτό θα αλλάξει με τα 14 ιντσών και 16 ιντσών MacBook Pro. Οι περιγραφές που δίνουν δείχνουν μια σχεδίαση πιο κοντά στα iPad Pro, iPad Air, και iPhone 12. Αυτό σημαίνει λοιπόν πιο επίπεδη σχεδίαση με τις ίδιες αυστηρές γωνίες.

    Σε ότι αφορά τώρα το πότε θα παρουσιαστούν αυτά τα μηχανήματα από την Apple, οι καλύτερες προβλέψεις δείχνουν για το δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.